Button: A McLaren folyamatosan fejlődni fog a szezon során

A McLaren Mercedes világbajnok versenyzője, Jenson Button elárulta, meg van győződve arról, csapata remek stratégiával fejlesztette 2013-as versenyautóját, melyben megvan a potenciál ahhoz, hogy következetesen fejlődjön az előttünk álló bajnokság során. 


 A wokingi alakulat MP4-28-as versenygépe számos területen különbözik elődjétől, míg a legtöbb csapat inkább tavalyi autójának továbbfejlesztett változatával áll rajthoz 2013-ban is.
Button úgy véli, a McLaren hozzáállása hosszú távon kifizetődő lehet, céljuk ugyanis az volt, hogy új fejlesztési irányvonalakat nyissanak meg, melyeket majd követni tudnak a szezon során.

„Erre a szezonra egy olyan autót akartunk építeni, mely erős tud lenni az egész év során, ezért változtattunk a versenygépen olyan sokat” – mondta a 2009-es év világbajnoka a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva. „Egyszerűen az az oka, hogy a szezon hosszú, és szerettük volna, ha az egész idény során lehetőségünk van az autó fejlesztésére.”

Button kifejtette, megvan az esélye annak, hogy azok a csapatok, melyek nem változtattak olyan sokat, jobb formában kezdik majd az évet, ám ettől függetlenül a McLaren célja a futamgyőzelem lesz majd a szezon első versenyén, Melbourne-ben.

„Néhány csapat előállhat azzal az autóval, mellyel a brazíliai szezonzárón versenyzett, és melyen csak néhány változtatást eszközölt. Ez azt jelenti, hogy ezek a csapatok erősek lesznek az első versenyen, viszont nem tudnak majd olyan ütemben fejlődni az év során, mint mi. Mi így gondolkodtunk.”

„Természetesen mi is szeretnénk gyorsak lenni a szezon első futamán, kezdettől fogva nyerni akarunk. De lehetséges, hogy nehéz versenyünk lesz – nemcsak nekünk, hanem mindenkinek, mert úgy tűnik, hogy jelenleg nagyon szoros a mezőny.”

„Viszont győzelmi célokkal érkezünk meg Melbourne-be.”


forrás: hírado.hu