Bajnai Gordon: a Fidesz hecceli a fiatalokat

Nemcsak a fiatalok, hanem nagyon sok állampolgár "fel van háborodva azon, hogy a Fidesz, visszaélve kétharmados parlamenti többségével, el akarja venni szabadságunkat, hogy tönkretette az alkotmányosságot Magyarországon" - mondta Bajnai Gordon csütörtökön Miskolcon.
  
Az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség vezetője mindezt kérdésre válaszolva, Kocsis Máté korábbi szavaira reagálva mondta. A Fidesz kommunikációs igazgatója arra szólította fel Bajnai Gordont, hogy hívja vissza azokat "a felheccelt fiatalokat", akik újra a kormánypárt budapesti, Lendvay utcai székházánál készülnek tüntetni.
  
Bajnai Gordon miskolci sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a fiatalokat a Fidesz hecceli, dühíti. Azt mondta, hogy a kormány szerint ma már bűn Magyarországon hajléktalannak lenni, a politika akarja megmondani, hogy ki él családban és ki nem, miközben ez az emberek egymás iránti szeretetéről szól. A magyar diákok köré pedig most már az alkotmányban húznak vasfüggönyt a "modern jobbágysággal", a röghöz kötéssel - jelentette ki. Ez dühíti fel az embereket, akik közül a legaktívabbak a fiatalok - tette hozzá.
  
A "céljaikkal egyetértünk, nem akarunk eléjük állni, sem oda menni és megzavarni őket". A cél közös, demokratikus eszközökkel leváltani a kormányt 2014-ben - mondta a volt kormányfő.
  
Kocsis Máté sajtótájékoztatóján azt mondta: "a Bajnai-gárda tagjai" e hét szombatjára ismét a Fidesz Lendvay utcai székházát választották célpontjuknak, ugyanazok, akik március 7-én "erőszakosan és törvénytelenül betörtek" az épületbe, "törtek-zúztak, és megfélemlítették az ott dolgozókat". A kormánypárti politikus szavai szerint úgy látszik, ismét ilyen "sajátos eszközökkel" próbálnak élni és provokálni. Mint fogalmazott, úgy tűnik, Bajnai Gordon volt miniszterelnök megint "madzagon rángatja a fiatalokat", felhecceli és erőszakos cselekedetre biztatja őket.
  
A tüntetők három hete az alaptörvény negyedik módosítása ellen tiltakoztak.

forrás: MTI