A pálya miatt törték össze magukat a magyarok

Németh Balázs még február 22-én szenvedett kulcscsonttörést a Supersport világbajnokság ausztráliai szezonnyitóján. Azóta egy műtéten és egy mindennel együtt közel 40 órás hazaúton is túl van a magyar versenyzője. 



A Complus SMS Racing motorosa február 27-én érkezett vissza Magyarországra, amelyet követően tulajdonképpen azonnal megkezdte a rehabilitációt, hogy rajthoz tudjon majd állni a Supersport vb következő futamán, az április 14-i aragóni nagydíjon. 

Az indiai futam áthelyezése miatt így kicsit több mint egy hónap áll a magyar motoros rendelkezésére ahhoz, hogy teljesen felépüljön, és ismét formába kerüljön az év második megmérettetésére. Most a balesetének okairól beszélt.

"Osztom versenyzőtársaim véleményét. Marco Melandri elég hiteles figurája a Superbike világbajnokságnak, lehet alapozni a véleményére, mely szerint a pálya felújítása nem a legjobban sikerült. A versenyhétvége statisztikája siralmas: rekordszámú baleset, rengeteg piros zászló, teltházas kórházak.

A versenybizottság és a Pirelli közösen hozták meg döntésüket, mely szerint a versenykörülmények nem biztonságosak, ezért le kell rövidíteni a versenytávot. Saját tapasztalatom szerint a gondot az okozta, hogy az azonos keverékű abroncsok viselkedése, tapadási tulajdonsága sokat szórt, ezért kiszámíthatatlanok voltak." - mondta Németh Balázs az Ausztrál Nagydíjról, ahol Talmácsi Gábor is súlyos sérülést szenvedett.

forrás: sport365.hu