Wilson meghajtja az R5-ös Fiestát

Az M-Sport feje, Malcolm Wilson egy hétvége erejéig változtat a csapaton belüli felálláson, és ezúttal a volánnál foglal majd helyet. 



A világbajnokságon munkálkodó csapatfõnök igazából a legújabb Ford Fiesta S2000-esnek szeretne nagy reklámot azzal, hogy versenybe viszi a március másodikán megrendezésre kerülõ Malcolm Wilson Rally-n.

Az autó külsõleg nem változott szembetûnõen, a motorháztetõ alatt azonban komoly munka nyomai látszódnak. Most az új motor tesztelése következik versenykörülmények között, mely egy 2,4-es és 325 bph-s szívómotort jelent.

Külön öröm a britek számára, hogy nemcsak az idõsebb, hanem a fiatalabb Wilson is rajthoz fog állni jövõ szombaton. Matthew Wilson szintén egy Fordot fog terelgetni -az R5-ös Fiestával próbál majd apja nyomdokaiba lépni.

"Nagyon megkedveltem a tesztek során ezt a motort, és nem hagyhattam ki a lehetõséget, hogy kipróbáljam még a mexikói feladataim elõtt. Régen aktívan versenyeztem, és remélem, egy kicsit sikerül visszazökkennem az akkori formámba." - mondta az öreg.

"Az R5-össel a fiam fogja teljesíteni a futamot, mely szintén jól jön a számunkra, hogy az elsõ komolyabb bevetés elõtt nyugodtan tesztelhetjük versenyen. 

A FIA legújabb szabályainak minden paramétere megfelel, és a késõbbi projektek során szeretnénk csak a motort is árulni, hogy aki építi az autóját, legyen lehetõségre egy ilyen szívómotor beszerzésére."

forrás: Rallysport.hu