Újabb bundagyanú merült fel Poleksziccsel szemben

Dán lapértesülés szerint a Liverpool és a Loki BL-meccse előtt is meg akarták vesztegetni a montenegrói kapust. 


Az Ekstra Bladet dán lap információja szerint a 2009. szeptember 17-én játszott Liverpool-DVSC BL-csoportmérkőzést is manipulálhatta a szingapúri központú nemzetközi bűnszervezet - írja a dehir.hu.

Az Ekstra Bladet azt írja, hogy a DVSC montenegrói válogatott kapusát, Vukasin Polekszicset keresték meg a meccs előtt: azt kérték tőle, hogy a mérkőzésen legalább három gól szülessen. 

Ez aztán nem jött össze, a DVSC mindössze 1-0-s vereséget szenvedett az Anfield Roadon.

Mint ismert, a montenegrói hálóőrt 2010 júniusában két évre tiltották el az aktív labdarúgástól, mivel nem jelezte az Európai Labdarúgó Szövetségnek azt, hogy a DVSC Fiorentina elleni Bajnokok Ligája-találkozója előtt megpróbálták őt megvesztegetni. 

Polekszics mellett Mészáros Norbertet is eltiltották másfél évre, szintén a jelentési kötelezettség elmulasztása miatt.

A két játékos a Loki soraiban maradt, s azóta vissza is tértek. Mészáros stabil tagja a válogatottnak, Polekszics azonban nem lett újra az első számú kapus a Lokiban.

A nemzetközi bűnszervezet egyébként a gyanú szerint az Európai Unió országaiban mintegy 380, Európán kívül pedig további 300 futballmérkőzést bundázott meg. Magyarországon ötven embert gyanúsítottak meg a bundabotrányban.

forrás: hatharom.hu