Egervári: Direkt választottunk nehéz ellenfelet

Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a fehéroroszokról elmondta, hallatlanul fegyelmezett játékot produkálnak, technikailag képzettek, az „orosz-szovjet” labdarúgó-iskola kiemelkedő képviselői. 


A magyar labdarúgó-válogatott szerdán Törökországban felkészülési meccset játszik Fehéroroszországgal. A két nemzet legjobbjai eddig egyszer, 2002-ben, Debrecenben találkoztak, akkor 5-2-es vereséget szenvedtünk. Egervári Sándor a Vasárnapi Hírek hasábjain beszélt arról, miért a fehéroroszok lesznek az ellenfeleink.

"Három héttel ezelőtt sikerült megállapodni a fehéroroszokkal, akik mindig hallatlanul fegyelmezett játékot produkálnak, technikailag képzettek, az „orosz-szovjet” labdarúgó-iskola kiemelkedő képviselői - mondta a magyar válogatott szövetségi kapitánya. - Direkt választottunk nehéz ellenfelet, mert márciusban két vb-selejtezőt vívunk: 22-én jönnek a románok, majd a törökök ellen Isztambulban lépünk pályára."


Egervári Sándor elmondta, a sérült Gera Zoltánon kívül kik hiányoznak még a keretből.

"Király Gábor azért hiányzik, mert hétfőn még bajnoki meccset játszik, Juhász Roland pedig, noha kiváló futballista, sajnos már hosszú ideje nem kap játéklehetőséget az Anderlechtnél. A keret nagyobb részével vasárnap találkoztunk az edzőtáborban és itthonról indulunk Törökországba, de lesznek, akik csak odakint csatlakoznak hozzánk."

A szakember Gulácsi Pétert, a Liverpool kapusát is meghívta a válogatott keretbe, ennek is kifejtette az okát.

"Mint az utánpótlás-válogatott egyik legmegbízhatóbb tagjának az egyiptomi világbajnokságon oroszlánrésze volt a bronzérem megszerzésében és nem véletlen, hogy a Liverpool is ragaszkodik hozzá. Hogy állandó játéklehetőséget kapjon, többször kölcsönadták Angliában és mindenütt megállta a helyét. 

Remélem, előbb-utóbb bevetik a „mélyvízbe’" - jelentette ki Egervári.
 

Hivatalos körökből származó információk szerint egyetlen magyar tévécsatorna sem sugározza a Fehéroroszország–Magyarország barátságos válogatott labdarúgó-mérkőzést.

A találkozót szerda délután öt órától rendezik a törökországi üdülőhelyen, Belekben.

A mérkőzés azért lesz „láthatatlan”, mert hivatalosan az ellenfél a házigazda, ám a belarusz televíziós társaságok egyike sem közvetíti a meccset. Így viszont a többszörösébe kerülne a hazai élő adás, mintha csak a közvetítési jogdíj összegében kellene megállapodni az átvételről - számolt be a nol.hu.

forrás: hatharom.hu