Titkos tesztet teljesített a Citroen és Loeb Valenciában?

Spanyol lapértesülések szerint a rali-világbajnokságon rekordszámú összetett győzelmet begyűjtő Sebastian Loeb és csapata, a túraautó-világbajnoksághoz való csatlakozást fontolgató Citroen titkos WTCC-tesztet hajtott végre Valenciában.



Azt bizton állíthatjuk, hogy a Citroen túraautó-világbajnokságba való belépéséről szóló hírek meglehetősen fordulatosak: néhány napja még arról számoltunk be mi is, hogy a francia gyár anyacégének több milliárdos vesztesége könnyen lehet, hogy megakadályozza a WTCC–Citroen házasságot. 

A spanyol AS lap ezzel szemben arról számolt be most, hogy szombaton Sebastian Loebbel a volánnál az alakulat titkos tesztet hajtott végre a valenciai Ricardo Tormo pályán. A hírek szerint a Citroen DS3, amellyel a francia klasszis körözött a spanyol versenypályán, egy módosított verziója lehet annak az autónak, amelyet Loeb a rali-világbajnokságon is vezetett, s amely egyébként 1,6 literes turbó-motorral rendelkezik, ahogy az a WTCC-ben is elő van írva.

Mint az köztudott, Loeb és a Citroen a tervek szerint 2014-ben csatlakozna a sorozathoz, amely az egyik oka volt annak, hogy az eredeti 2015-ös időpont helyett egy évvel hamarabb bevezetik az új szabályokat a világbajnokságon.

A fent említett anyagi okok azonban gátat szabhatnak ennek az elképzelésnek, vagy legalább is biztosan tényező lesz a vezetőség döntésének meghozatalakor, amely egyébként hivatalosan még mindig nem született meg. 

Loeb mindenesetre elmondta, hogy amennyiben a Citroen továbbra is versenyzőként szeretné őt alkalmazni, annak „egyetlen logikus módja a WTCC”, a francia pilóta ugyanis a ralizás után mindenképp pályaversenyzőként szeretné folytatni pályafutását.

forrás: P1Race.hu