Pepe Oriola marad a SEAT-nál

Újabb versenyző részvétele lett biztos a 2013-as túraautó-világbajnokságon: Michelisz Norbert egyik tavalyi privát ellenfele, Pepe Oriola idén is SEAT-tal fog versenyezni.


Pepe Oriola még mindig csak 18 és fél éves, de már harmadik szezonját fogja megkezdeni a WTCC-ben, ráadásul a harmadik ugyanazzal a márkával, a SEAT-tal. 

A spanyol még 2011-ben mutatkozott be, s rögtön a brazíliai idénynyitón sikerült pontot szereznie, mindössze 16 évesen. A pilóta eddigi két szezonjában a Sunred csapatnál versenyezte végig, noha 2012-ben már Tuenti-SEAT néven futottak.


Azt, hogy ez idén is folytatódik-e, még nem tudni hivatalosan, mindenesetre a spanyol motoryracing.com oldalon közzétett új festésű autón, amelyen egyébként a sárga és kék csíkok dominálnak, a Tuenti felirat olvasható.
Új szponzort is felfedezhettünk a dizájnban: a kocsi egy egyiptomi utazást reklámoz majd idén. 

Oriola egyébként a Münnich Motorsport három versenyzője, Marc Basseng, René Münnich és Markus Winkelhock után az első SEAT-pilóta, akinek az indulása immár biztos, s az első olyan, aki már rendelkezik túraautó-világbajnoki tapasztalattal. 

A spanyol lap értesülései szerint egyébként Oriola idén már nem indulhat majd a privát értékelésben, hanem csak az abszolút pontversenyben gyűjtögetheti majd az egységeket - írja a Motorsport-Total.com.

forrás: P1Race.hu