Milliárdokat bukott a Citroen - veszélyben a WTCC-projekt?

2012-ben a Citroen francia anyavállalata több mint ötmilliárd eurós veszteséget könyvelhetett el, amely könnyen lehet, hogy a túraautó-világbajnokság mezőnyéhez való csatlakozásukat is megakadályozza – derül ki a német Motorsport-Total.com írásából.


Nyilvánosságra hozták a Peugeot és a Citroen anyacégének üzleti adatait, melyből kiderült: a vállalat ötmilliárd eurós veszteséget halmozott fel a tavalyi esztendőben. 

Ez pedig könnyen lehet, hogy a Citroen jövőbeli WTCC-s terveit is negatívan érinti, hiszen a vezetőség még mindig nem határozott a túraautó-világbajnokságba való beszállásukról, s ahogy a csapatfőnök Yvas Matton is hangsúlyozta a Motorsport aktuellnek: az ő beleegyezésük nélkül nincs új projekt. 

Pedig a szervezők bizonyos mértékben miattuk is hozták meg azt a döntést, hogy nem 2015-ben, hanem már 2014-ben érkeznek az új szabályok.

A veszteség közvetve azt is eredményezheti, hogy Sebastian Loeb túraautós pályafutására is befolyással lesz. A rali-világbajnokságokon rekordszámú összetett elsőséget gyűjtő versenyző ugyanis a tervek szerint a Citroennel együtt érkezne a túraautó-világbajnokság mezőnyébe. „A WTCC az egyetlen logikus lehetőség, hogy a márka továbbra is aktív pilótaként foglalkoztathasson” – idézi a Motorsport-Total.com is a francia klasszis szavait. 

S nem csak neki, hanem magának a márkának is ésszerű lenne a sorozathoz való csatlakozás, hiszen Matton szerint technikailag közel van egymáshoz a WRC és a WTCC, és utóbbi passzolna is a csapathoz.

forrás: P1Race.hu