Kétnapos lesz a Mecsek Rali

Az ORB szezonnyitó futama után a szezon utolsó, novemberi állomásáról is elárulunk néhány részletet, a szokásos pénteki prológ után szombat estére véget is ér az idei Mecsek Rali. 

Az idén november elején megrendezésre kerülõ legöregebbmagyar rali verseny rendkívül kompakt formát öltött fel, hiszen 48 óra leforgása átesünk a gépátvételtõl az ünnepélyes cél ceremóniáig.

A hivatalos programnovember 8.-án, péntek reggel 6-kor, az adminisztratív és technikai átvételekkel veszi kezdetét, majd 14:50-kor felbõgnek a motorok, ekkor rajtolhat el az elsõ autó a szokásosnak tekinthetõ prológon.

A bemelegítés után 20:00-kor két éjszaki gyorsaságival élesben is folytatódik a száguldás, a két pálya össztávja 32,98 kilométer. Az elsõ autó számára a napnak 23:20-kor lesz vége.

Rövid pihenést követõen szombat reggel 8:50-kor rajtol a napra tervezett öt gyorsasági szakasz közül az elsõ, az erre a napra rendelt összes gyorsasági kilométert 121,32 km-ben határozták meg a rendezõk, az ünnepélyes célceremónia és a díjak átadása 17:50-kor veszi kezdetét.

Az idei Mecsek Rallye az elmúlt évekhez hasonlóan az ORB mellett az FIA Historic EB és a Közép-Európa Zóna Kupában is pontokat osztogat.

forrás: Rallysport.hu