Jövőre WTCC-s szereplést ér a Lada Granta-kupa bajnoki címe

A téli holtszezon során rengeteg szó esett már a Hondáról és a Chevrolet-ről, de annál kevesebb a Ladáról, amely 2013-ban a hírek szerint gyári támogatású csapatként fog teljes szezont futni a WTCC-ben. 


Szépen csendben, senkitől sem zavartatva, távol a rivaldafénytől tudnak készülni az új szezonra, pénz is van dögivel… Jobb lesz rájuk odafigyelni!

Az oroszok nem fektetnek túl nagy hangsúlyt a kommunikációra. El vannak ott magukban keleten, a feledés homályába burkolózva, de biztosak lehetünk benne, hogy ők is ugyanolyan keményen és elszántan készülnek a 2013-as WTCC-szezonra, mint a többi csapat. A Lada Granta WTCC tavaly nálunk, a Hungaroringen mutatkozott be versenykörülmények között, és egyből biztató tempót mutatott a jó kezű James Thompsonnal a volánjánál, amíg elő nem jöttek az autó gyerekbetegségei.

Azóta sok minden történt. Például megköttetett a Lada – Lukoil együttműködés, ami olyan kézenfekvő volt, hogy még minekünk is eszünkbe jutott, amikor a WTCC mezőnye a Hungaroringen körözött, és az akkor még SEAT-tal futó Alekszej Dudukalo hatalmas Lukoil-feliratokkal az autóján harcolt egy orosz autó, a Lada ellen. 

Logikus volt, hogy egyesítsék az erőiket, és meg is tették: 2013-ban már az orosz pilóta és az orosz olajóriás is az orosz márka sikereiért dolgozik majd. Pénz tehát van dögivel, és a hírek szerint alaposan át is építették tavaly óta a Grantát, amellyel azóta az első idei tesztet is teljesítették Magny-Cours-ban, teljes hírzár mellett… Valamire nagyon készülhetnek.


További fontos és friss hír a Lada kapcsán, hogy az Oroszországban futó, de tavaly nálunk, a Hungaroringen is vendégszereplő (ki ne emlékezne Ifj. Ficza Ferenc és Bús Edina fantasztikus győzelmére és Kiss Norbert ádáz csatájára az oroszokkal!) Lada Granta Cup szervezői nemrég bejelentették, az a versenyző, aki 2013-ban megnyeri a kupát, 2014-ben elindulhat a Lada színeiben valamelyik WTCC-futamon, a harmadik Grantával.

Merthogy ezek szerint lesz harmadik Granta is. Mi magyarok mondjuk szívesen elnéznénk benne Ifj. Ficza Ferit vagy valamelyik másik fiatal magyar tehetséget is, legalább idehaza, a magyar WTCC-futamon. 

Talán az oroszoknak se lenne ellenére, ha egy ügyes versenyző vezetné harmadik autójukat, akkor is, ha teszem azt, nem orosz az illető.

forrás: P1Race.hu