Hamilton és a Mercedes volt a leggyorsabb a barcelonai teszt negyedik napján

Lewis Hamilton már délelőtt 11 óra 54 perckor megfutotta a nap legjobb idejét, ami a rossz időjárási körülményeknek volt betudható. A Mercedes AMG Petronas brit világbajnoka mögött Jenson Button, a korábbi csapattárs zárt a McLarennel, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Jean-Eric Vergne (Toro Rosso) állhatott fel a barcelonai teszt negyedik napján.



A nap nem kezdődött valami könnyen a csapatok számára, miután nem sokkal a start után leszakadt az ég, ami több versenyzőnek is problémát okozott.

Először Felipe Massa dobta el a gépét, majd nem sokkal később már Giedo van der Garde miatt állt a teszt. 

A Caterham holland versenyzője után Esteban Gutierreznek okozott némi nehézséget az eső és le is parkolta a Saubert az 5-ös kanyarban. A mexikói ugyanezt délután is megismételte, csak akkor a 4-es lassítót nézte ki magának.

Ekkor már duplán lengették a piros zászlót, hiszen Mark Webber is leállította a gépét. A Red Bull ausztrál versenyzője a 9-es és a 10-es kanyar között várakozott a pályamunkásokra.

Sokáig nem örülhettek a rajongók és a csapatok, mivel Jean Eric Vergne is meglátogatta a kavicságyat.

A folytatásban a pálya felszáradt, de 30 perccel az ebédszünet kezdete előtt ismét rákezdett az eső. Mindez, ha nem lett volna elég, Van der Garde újra leparkolta az autóját.

Délután olyannyira rosszak voltak a körülmények, hogy havas és jeges eső is esett Montmelóban. 

Az időeredményeken gyakorlatilag ekkor már lehetetlen volt javítani.

Hamilton egy 16 mért körös etap legelején futotta meg a nap idejét. A két 1:23-as körét követően konstans 1:26-os és 1:27-es időket autózott. Lewis a nap végén megállt a pályán. Valószínűleg kifogyott az üzemanyag a Mercedesből.

Button szintén a Pirelli közepes keverékén futotta meg az egyéni legjobbját. A McLaren versenyzője akkor egyetlen egy gyors körre ment ki az autójával.

Vergne is egy rövid etap végén érte el a legjobb idejét, de a francia versenyző ezt az 1:24-es időt lágy keveréken teljesítette.

A Williams ma nem futott mért időt. Valtteri Bottas (23 kör) és Pastor Maldonado (13 kör) is bokszgyakorlatokat végzett.

A nap utolsó piros zászlója Jules Bianchi neve mellett szerepelt.

forrás: f1-live.hu