Button: A McLaren lemaradásban van

Jenson Button úgy érzi, nem tud elég időt eltölteni az MP4-28-ban, különösen azért sem mert péntekre esőt jósolnak Barcelonába.



A McLaren pilótája csapattársát, Sergio Perezt váltotta a spanyol pályán rendezett első teszt utolsó két napjára. Azonban Button a pályán csütörtökön kevesebb időt tudott eltölteni, mert az autón folyamatosan változtatták a beállításokat és mechanikai módosításokat is végeztek rajta. A brit pilóta csak 71 körig jutott.

Button pénteken is autóba ül, de úgy érzi, a McLaren lemaradásban van.
"Holnap eső lesz, így trükkös helyzet állhat elő. Nem hiszem, hogy elég kört tudtam teljesíteni az autóba és szerintem ezzel Checo (Perez) is így van. Sok munkát végzünk azért, hogy pontosan megismerjük az autó aerodinamikáját. 


Sok vizsgálódó munkát végzünk délelőtt és ez mindig tovább tart, mint számítasz rá. Sok időt veszítesz ezzel. Fontos ez számunkra, ha segít az év során az autó megismerésében és irányában, de ugyanakkor korlátozza a tesztelésed."
Arról, hogy a McLaren lemaradásban van-e a felkészülésben Button elmondta:


 "A körszámban és a tesztben, melyet teljesítetem, igen, azt hiszem, lemaradásban vagyunk. Ez nem tökéletes és tudjuk, sok munkát kell elvégezni ami a pályán töltött időt és az autó megismerését illeti."

forrás: f1hungary.fw.hu