A Force India Sutilt választotta?

Csütörtöktől kezdetét veszi az utolsó téli Forma–1-es teszt, így a mezőnyben utolsóként már a Force Indiának is döntenie kell arról, ki lesz a második versenyzője. Német lapértesülések szerint biztosra vehető Adrian Sutil visszatérése. 


Az indiai színekben versenyző csapat a végsőkig húzza a döntést arról, ki lesz Paul di Resta idei csapattársa. 

Miután múlt héten Barcelonában mindkét potenciális jelöltnek, Adrian Sutilnak és Jules Bianchinak is lehetőséget adtak, az érintettek előrevetítették, ezen a héten kiderül, melyikük lett a befutó.

A Sport Bild egy mai cikkében tényként közli, hogy a Force India Sutil mellett döntött. A németek azt írják, a döntő érvet végül a Mercedes jelentette: a stuttgartiak a 2014-es motorszerződésért és a német versenyző alkalmazásáért cserébe hajlandóak voltak csökkenteni erőforrásaik (továbbá váltójuk és KERS-ük) árát, amiért a Force Indiának ugyanannyit kell fizetnie, mint a Ferrarinak kellett volna – Bianchi szerződtetése esetén.

A korábbi hírek arról szóltak, a Mercedes 21, a Ferrari 17 millió euróért adná motorjait.

A Bild arról is tényként ír, hogy Sutil a héten a McLaren szimulátorában dolgozott, amelyet a Force India bérelt ki, hogy felkészüljön a holnaptól kezdődő tesztre – valamint az idénynyitó Ausztrál Nagydíjra.

Ezen hírt ugyanakkor érdemes óvatosan kezelni, mivel egyrészt a csapat részéről semmiféle hivatalos bejelentés nem érkezett még, másrészt pedig a szerződés tényét egyelőre Sutil menedzsere, Manfred Zimmermann is cáfolta.

„Semmit sem erősítettek meg. Továbbra is várjuk a döntést.” – reagált a menedzser a Motorsport Magazinkérdésére.  


forrás: hírado.hu