Webbert hidegen hagyják Marko kritikái

Nem foglalkozik a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko kritikáival az osztrák istálló rutinos versenyzője, Mark Webber. 


Marko a Red Bulletin magazinnak nemrégiben úgy nyilatkozott, az ausztrál pilóta képtelen megbirkózni a rá nehezedő nyomással, és legfőképp ez az oka annak, hogy nem tud világbajnoki címekért harcolni a Forma-1-ben.

Webber hivatalos weboldalán reagált a szakember véleményére és kifejtette, egyáltalán nem lepték meg Marko becsmérlő szavai.
„Nézzék, ezen a szinten mindenkinek megvannak a maga tervei, és már elég régóta evidens, hogy én nem szerepelek Marko tervei között”
– mondta az ausztrál.

Webber kifejtette, magabiztosan és optimistán várja az új szezont, bár számos kihívással meg kell küzdenie. Nemrégiben például egy 40 cm hosszúságú titánrudat távolítottak el a lábából.

„December elején eltávolították a jobb lábamból a még benne maradt fémdarabot, egy 40 cm-es titánrudat. A műtét simán ment, a felépülés pedig szintúgy.”
Az ausztrál ráadásul a téli tesztidőszakban össze kell, hogy csiszolódjon új versenymérnökével, Simon Rennie-vel: a szakember a Lotustól érkezett, és Ciaron Pilbeamot váltotta a Red Bull alakulatánál.

„Kétségkívül nagyon várom már, hogy a kezeim közé vegyem az RB9-est, mint ahogy azt is, hogy együtt dolgozzam új versenymérnökömmel, Simon Rennie-vel.”

„Fontos lesz, hogy eredményesen alakuljon az előszezon vele, hiszen hat évet húztam le Ciaron Pilbeam mellett, akivel hosszú és élvezetes kapcsolatot ápoltam. Viszont a továbbiakban már nem lesz csapatunknál.”


forrás: hírado.hu