Vlagyimir Klicsko megúszta, nem fosztják meg a győzelmétől!

A Német Ökölvívó Szövetség (BDB) egy évre felfüggesztette Mariusz Wachot, aki a Vlagyimir Klicsko elleni mérkőzés előtt doppingolt. 


Mint ismert a WBA Szuper (Boksz Világszövetség), a WBO (Boksz Világszervezet), az IBF (Nemzetközi Bokszszövetség) és az IBO (Nemzetközi Boksz Szervezet) nehézsúlyú világbajnoka, Vlagyimir Klicsko tavaly novemberben egy egyoldalú mérkőzésen verte meg Mariusz Wachot, aki megszorítani sem tudta az ukrán világklasszist. Az összecsapás után pár nappal kiderült, hogy a lengyel óriás fennakadt a doppingvizsgálaton.

A harminchárom esztendős Wach A mintájában anabolikus szteroid nyomára bukkantak. Bernd Bönte Klicsko menedzsere szerint a szteroid blokkolta Wach fájdalomérzetét és csakis ezért állta végig a mérkőzéseket, pedig a világbajnok több megrendítő ütéssel is eltalálta őt.
A lengyel bokszolót természetesen eltiltotta a Német Ökölvívó Szövetség (BDB).  Thomas Putz a BDB elnöke bejelentette, hogy Wach 12 hónapos eltiltást kap, ezen felül 5,113 eurót kell befizetnie a szövetségnek, amely a pénzt tovább küldi a Max Schmeling jótékonysági alapítványnak.

A Global Boxing Promotion kérheti a B minta megvizsgálását, ha ezzel nem élnek, akkor életbe lép a büntetés. Érdekesség, hogy az eltiltását megpróbálják Amerikára is kiterjeszteni, igaz ez nem lesz egyszerű. A BDB döntése nem befolyásolja a mérkőzés végeredményét, azaz Klicskónak továbbra is 59 győzelme van a profik táborában.


forrás: sport365.hu