Mercedes: Ross Brawn is lapátra kerülhet

A BBC Sport legfrissebb értesülései szerint a Mercedes vezetősége hamarosan Ross Brawntól és Nick Frytól is megválhat. Új csapatfőnököt és vezérigazgatót akarnak a németek. 


Előszöt Niki Lauda, majd a Williamstől elcsábított Toto Wolff szerződött a német Forma-1-es istállóhoz - mindegyik jel volt arra nézvést, hogy Lewis Hamilton érkezése alaposan átrendezi a csapaton belüli erővisonyokat. Wolff (aki egy tehetős osztrák üzletember) lett a csapat egyik új résztulajdonosa is, egyúttal pedig megkapta a 20 év után elköszönő Norbert Haug pozícióját (sportigazgató).


Tegnap jött a hír, hogy a McLaren techinkai főnöke, Paddy Lowe is csatlakozik a németekhez. A BBC F1 szakértője, Eddie Jordan - aki korábban elsőként számolt be Schumacher 2010-es visszatéréséről és Hamilton 2013-as átszerződéséről is - úgy tudja, hogy Lowe a Mercedes szakembere lesz.

"Paddy Lowe a Mercedeshez fog szerződni és úgy tűnik, hogy Ross Brawn csapatfőnök és Nick Fry vezérigazgató is távozni fog. Lowe nagyon magas hatáskörrel fog ott rendelkezni, nem mint technikai igazgató fog a csapatnál dolgozni, hanem ennél egy magasabb rangú pozíciót tölt majd be. De nem is a csapatfőnöki munkáról lesz szó, mert ez a terület Wolffé lesz fogja megilletni" - írja a korábbi versenyző.

A BBC Sport megkeresésére a Mercedes úgy reagált, hogy a sajtóban megjelent hírek erősen spekulatívak, addig a McLaren nem kívánta véleményezni a dolgot. Brawn már korábban hangsúlyozta, hogy nem tervezi a visszavonulását, de fokozatosan a háttérbe szeretne vonulni, ami most Lauda, Wolff és Lowe esetleges érkezésével meg is történhet.

A márka célja, hogy 2014-ben az új motor és aerodinamikai szabályokkal valós esélyük legyen a világbajnoki cím megszerezésére a Forma-1-ben.

forrás: f1-live.hu