UFC: Nőt vert, doppingolt, de bajnok lehet

Alistair Overeem bántalmazott egy nőt, utána pedig doppingolt, ennek ellenére is bajnok lehet. A UFC-sztár 2013-ban csaphat össze Cain Velasquezzel. 


Alistair Overeem 2011. december 30-én szerzett hírnevet magának a UFC-ben. Az egyik legjobb MMA harcosnak tartott Overeem kevesebb, mint egy menet alatt intézte el a korábbi nehézsúlyú bajnokot, Brock Lesnart. Érdekesség, hogy a mérkőzés után Lesnar bejelentette a visszavonulását és visszatért a WWE-be. Nos, a ”Reem” becenévre hallgató Overeem Lesnar legyőzésével jogot szerzett egy Junior Dos Santos elleni bajnoki címmérkőzésre, amelyet be is jelentettek.

 Az összecsapásból nem lett semmi, ugyanis az április 4-ei vizsgálaton Overeem tesztoszteron szintje meghaladta a szervezet által optimálisnak ítélt szintet. A Nevada Állam Sport Bizottsága (NSAC) kilenc hónapra tiltotta el a harcost, aki azzal védekezett, hogy az orvosa által felírt gyulladáscsökkentő miatt volt  magas a tesztoszteron szintje. Ezzel az a gond, hogy a megengedettnél kétszer magasabb volt a szintje.
Érdekesség, hogy Lesnar legyőzése után bántalmazott egy nőt. A rendőrségi jelentések szerint Overeem 2012. január 1-jén a Wynn Las Vegas hotelben meglökött egy nőt. Egyes hírek szerint meg is ütötte. A harcost nem vették őrizetbe, sőt a bíróság is megkegyelmezett neki. Március 28-án 90 napos felfüggesztett börtönbüntetésre, 50 óra közmunkára és egy dühkezelési programon való részvételre ítélték.

Nos, az eltiltása december végén lejárt, így a UFC elnöke, Dana White már be is jelentette, hogy Overeem február 2-án a UFC 156-on összecsap Antonio Silvával. Minden bizonnyal a mérkőzés győztese lesz a jelenlegi nehézsúlyú bajnok, Cain Velasquez következő ellenfele, azaz Overeem megkapta a második esélyét.


forrás: sport365.hu