Ferrari motorokat akar a Force India

A csapatot jelenleg a Mercedes látja el erőforrásokkal, de talán megirigyelték a Sauber sikereit, és ők is Ferrari motorokra váltanának. 


Folynak a tárgyalások a Ferrari és a csapat között, írja az olasz La Stampa napilap. A tudósító, Cristiano Chiavegato szerint Vijay Mallya csapata lecserélné jelenlegi V8-as Mercedes motorjait, ennek egyik oka pedig az lehet, hogy a csapat 2012-es tartalékpilótája, Jules Bianchi a Ferrari Akadémia tagja – talán ez a tárgyalás dönti majd el, ki lesz Paul di Resta csapattársa 2013-ban?

Nem elhanyagolható tény azonban az sem, hogy a skót versenyző évek óta szoros kapcsolatban van a Mercedesszel – ezért is tartották sokan valószínűnek, hogy az idei évet már a McLaren csapatnál vagy a Mercedes GP-nél kezdi. 

A McLaren azonban Sergio Perezt, a Mercedes pedig Lewis Hamiltont választotta, így di Resta még egy évet biztosan marad a Force Indiánál – a téli szünet egyik nagy kérdése, hogy ki lesz a csapattársa – már csak Dr. Vijay Mallya és Tony Fernandes, a Caterham csapat vezetője nem döntött a pilótakérdésben.

forrás: formula.hu