Sauber: Nincs megállapodás a Mercedesszel

A Sauber F1 Team szóvivője tagadta azokat a híreket, miszerint 2014-től a Mercedes erőforrásait fogják a Forma-1-ben használni. Egyelőre minden képlékeny ezen a területen a svájci istállónál. 


2014-től új motorszabályok lépnek érvénybe, és a folytatásban a mezőny a V6-os turbó aggregátokra vált át, mely egy teljesen új korszakot fog jelenteni a sportban. Szakértői és elemzői vélemények szerint a Mercedes erőforrása lesz a legerősebb 2014-ben, mellyel több csapat is előnybe kerülhet.


A francia sajtóban az a hír járja, hogy a Force India az utolsó idényét futja a Mercedesszel, és 2014-től már a Ferrari erőforrásaival fog dolgozni, addig a Sauber épp ennek az ellenkezőjét fogja megtenni és a németekkel kötött megállapodást.

A Sauber szóvivője azonban tagadta, hogy bármilyen megállapodást is kötöttek volna a németekkel.

„Jelenleg nincs motorpartnerünk 2014-re. Ez főként azért van így, mert a költségeket érintő kérdéseket továbbra sem tisztáztuk a sportban. Tény, hogy már több mint 10 esztendeje dolgozunk együtt a Ferrarival, így természetesen a Scuderia jelenti számunkra az első tárgyalási alapot.”

forrás: f1-live.hu