BL: Megsemmisítette grúz ellenfelét az Eger

Az Eger férfi vízilabdacsapata a vártnál is nagyobb különbségű, fölényes diadalt aratott a grúz bajnok Tbiliszi felett a Bajnokok Ligájában. 


Kovács Gábor büntetőjével 25 másodperc elteltével már vezetett a hevesi együttes, amely a remek napot kifogó Gór-Nagy Miklós mesterhármasával villámgyorsan négygólos előnyre tett szert. A csoportban sereghajtó grúz alakulat szépítése után (4-1) újabb egri találatok következtek. 

A második negyed közepén Bátori Bence löketével már 10-2 volt a hazaiak javára, a nagyszünetre pedig - a második játékrész hajrájában született Salamon Ferenc-góllal - 14-2-es állásnál vonulhattak el a csapatok.

A harmadik nyolc perc is a gólszaporulat bővítésének jegyében telt egri részről: noha előbb még 14-3-ra szépítettek a tbilisziek, Gerendás György legénysége egyre-másra vette be a vele messze nem azonos kategóriát képviselő vendégegyüttes kapuját. 

A háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter például - elsőrangú passzok mellett - pompás megúszásgóllal is jeleskedett, s az ő átadásából szerezte harmadik, majd negyedik találatát is a holland William Gerritse (20-4).

Az utolsó negyedben 21-4-ről folytatódott az egri örömpóló, a játékrész közepén Salamon találatával vált húszgólossá (24-4) a különbség, a vége pedig 27-5-ös hazai győzelem lett.

Az Eger sikere révén 15 pontossá lépett elő, s tovább közelített az előtte egyformán 18 ponttal álló görög Vuliagmenihez és orosz Szpartak Volgográdhoz. Utóbbi megelőzésére, ily módon pedig a második hely kiharcolására még van esély: a hevesi gárda akkor kerülhet az oroszok elé, ha az egri összecsapást négy góllal nyeri meg február 6-án. 

A magyar továbbjutás viszont már jó ideje nem kérdés, mivel a hatosból - akárcsak a további három csoportból - a legjobb négy folytathatja majd a BL 16-os mezőnyében.

ZF-Eger - Tbiliszi (grúz) 27-5 (9-2, 5-0, 7-2, 6-1)
A magyar csapat góldobói: Gór-Nagy, Gerritse, Biros 4-4, Salamon, Varga II. Zs., Lőrincz 3-3, Kovács G. 2, Seman, Bátori, Bundschuh, Chilkó 1-1


Az A csoport állása 7 forduló után: 1. Vuliagmeni 18 pont (92-39), 2. Szpartak Volgográd 18 (81-44), 3. Eger 15, 4. Schuurman (holland) 6, 5. Hannover (német) 4, 6. Tbiliszi 1

forrás: MTI