Red Bull csapat a MotoGP-ben?

A Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a jövőben saját csapattal induljon a MotoGP-ben az osztrák energiaital gyártó cég.


A legtöbb energiaitalhoz hasonlóan a Red Bull is szponzorként jelent meg először a technikai sportokban, azon belül is például a Forma1-ben, ahol Gerhard Bergert támogatták. Azóta jócskán kiterjesztette hatalmát az osztrák italmárka, hiszen jó pár éve csapatuk is van a Forma1-ben, méghozzá nem is akármilyen, hiszen az elmúlt három évben Sebastian Vettel jóvoltából megnyerték a bajnoki címet. Mindennek fényében felvetődik a kérdés, hogy a MotoGP-ben vajon miért nem tör hasonló babérokra a Red Bull, hiszen versenyzőtámogatások terén van mit azért a tejbe aprítaniuk. Emellett ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a 2012-es indianapolisi nagydíjon az LCR Honda éppen aktuális főszponzora a Red Bull volt. Mindezeken felül emlékezzünk csak vissza 1998 és 2002 között Red Bull Yamaha néven futott már egy királykategóriás csapat a Gyorsasági Motoros Világbajnokságon, ráadásul nem is akármilyen versenyzőkkel. (Regis Laconi, Garry McCoy, John Hopkins.)
Sőt, 2005-ben a gyári Suzuki alakulatnak is egy ideig a főtámogatója volt a Red Bull. Mostanság azonban inkább a pilóták személyes szponzoraként, a bukósisakokon van jelen a Red Bull logoja (a legnagyobb géposztályban), viszont ennek ellenére, Dietrich Mateschitz nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a jövőben saját MotoGP (királykategóriás) csapattal is megpróbálkoznak majd. „Nyilvánvalóan vannak különbségek aközött, ha az ember tulajdonos, vagy ha csak szponzor. Támogatás esetén egyszerűen csak veszel egy felületet egy adott összegért a versenygép idomzatán, vagy a stadion egy hirdetőtábláján és még sorolhatnánk. Amennyiben azonban tulajdonos az ember, akkor 100%-ban felelősséget kell vállalnia majdnem mindenért. A MotoGP-t illetően csak annyit mondanék, hogy „soha ne mondd, hogy soha.” Egyelőre még nem találtuk meg a számunkra megfelelő csapatot.” – magyarázta Dietrich Mateschitz.

Forrás: http://sport365.hu