Pérez: Ayrton történelmet írt a McLarennel, remélem nekem is sikerül

Sergio Pérez-nek még nem jött át, hogy a McLaren versenyzője lett, de a szolgálati autót könnyen meg tudja szokni. A második legrégebbi F1-es csapathoz igazoló versenyző elmondta: azt szeretné, hogy a neve a nagy elődök mellett szerepeljen.



Pérez számára minden adott volt ahhoz, hogy valóban érzékelje a tényt: egy teljesen más szintre érkezett a Forma-1 ranglétráján. Egy sárga MP2-12C Spiderrel hajtott az MTC-hez, és egy 500 fős stáb fogadta nagy ovációval. Ez, és a tény, hogy már másodjára volt a főhadiszálláson, sem volt elég, mivel a mexikói még nem érzi át a dolgot:
 
„Úgy gondolom, hogy még nem jött át”- mondta Pérez a Reuters-nek.
 
„Eltelik egy kis idő, mire realizálod, hogy a világ legjobb csapatának vezetsz, és realizálod azt, hogy a világ legjobb csapatának vagy a tagja.”
 
Ami a sportkocsit illeti, elmondta: „Ehhez nagyon könnyű hozzászokni”- jegyezte meg mosolyogva. „Szerintem az igazi változás a nyomás terén érkezik; az eredmények, és a munka terén.”
 
A McLaren hagyományait és híres bajnokait senkinek sem kell bemutatni, és Pérez első mclarenes fotóján olyan versenyzők sisakjai vannak a háttérben, mint Mika Häkkinen, Ayrton Senna, Alain Prost.
 
„Nagyon különleges dolog része lenni annak a csapatnak, mellyel Ayrton történelmet írt. Remélem, egy nap az én nevem is ott lesz az övék mellett. Hihetetlen volt végre felvenni a csapat egyenruháját, és az is, hogy végre a csapattal vagyok. Ma az egész csapattal találkoztam, mindenkivel. Szerintem a szezon elkezdődött számunkra.”
 
Button Monacóban lakik, míg Pérez Svájcban, és elmondta, hogy nem fog Angliába költözni:
 
„Nem fogok Angliába jönni. De nagyon gyakran itt leszek a csapattal, és a közelükben leszek.”
 
Ha Ron Dennis nem is, de Martin Whitmarsh mindenképp egy apaszerepet tölthet be a csapaton belül, mivel a mexikói csak 22 éves, és újfiú Wokingban:
 
„Talán. Elég idős hozzá”- mondta nevetve. „Úgy tekintek rá, mint egy jóbarátra, és nagyon bízok benne.”
 
forrás: f1-live.hu