Ma választ kapitányt a pólószövetség

Csütörtökön választja meg a magyar férfi vízilabda-válogatott új szövetségi kapitányát a hazai szövetség elnöksége. 


A posztért hárman vannak versenyben. A szövetség újonnan megválasztott elnöke, Kemény Dénes szerint az elnökségnek egységes álláspontot kell képviselni a döntésnél, ez pedig az eredményesség kérdése. "Lehet látni, hogy az elmúlt négy évben az általam vezetett válogatott gyengébb eredményei milyen helyzetbe hozták a sportágat. Annál jobban az elnökség nem tud segíteni a sportágon, hogy egy győztes szövetségi kapitány választ." 

Az egyik jelölt, a háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor megbízott kapitányként két győzelemmel debütált a válogatott kispadján. "Az a munka, amit elvégeztem játékosként és akár másodedzőként is, az megadja azokat az alapokat, amik egy ilyen nagyon fontos és felelősségteljes munkához szükségesek" - nyilatkozta Benedek a TeleSportnak. 



Az Európa-bajnok és nyolc éve edzősködő Vincze Balázs két Magyar Kupa-győzelmet is ünnepelhetett a Szegeddel, és konkrét elképzelései vannak. "Fiatalokat kell beépíteni, de nem csak négyéves távlatban kell gondolkodni, hanem már az idei világbajnokságra, már az idei Világligára a lehető legjobb eredményt kellene elérni." 



A meglepetésre harmadikként pályázó Gyöngyösi András - aki jelenleg a Debrecen vezetőedzője - világbajnoki aranyéremben gondolkodik. "A Világligára csinálnék egy olyan csapatot, ahol az olimpiai bajnokok nem játszanának, mellette pedig különböző kisebb műhelyeket csinálnék, ahol center-, bekk- és kapusposztokon külön csoportokban tartanék edzéseket." 

Az új szövetségi kapitány január 10-én kezdi meg munkáját.

forrás: M1 - TeleSport