Hülkenberg lehet Webber utódja?

Akár Nico Hülkenberg is válthatja majd Mark Webbert a Red Bull Formula-1-es csapatánál 2014-ben – legalábbis erre utal az energiaital-gyárosok motorsport-tanácsadójának, Helmut Markónak legutóbbi nyilatkozata, aki bevallotta, nem teljesen elégedett az ausztrál pilóta teljesítményével. 


Míg Sebastian Vettel sorozatban harmadik világbajnoki címét is begyűjtötte a Red Bull színeiben, addig csapattársa, Webber csak hatodik lett az összetettben – a mindent eldöntő Brazil Nagydíjon ráadásul nem tudta segíteni vb-címért harcoló csapattársát.

Még az ausztrál pályafutását egyengető Flavio Briatore is úgy nyilatkozott: „Az egyetlen, aki segítette a Ferrarit [Brazíliában], Webber volt.”
A Sport Bild című lap jelentése szerint a Toro Rosso két ifjonca, Daniel Ricciardo és Jean-Eric Vergne idén jó eséllyel pályázhat majd Webber ülésére, de a Red Bull akár a Sauber pilótájára, Nico Hülkenbergre is szemet vethet.

„Néhány éve rajta volt junior csapatunk listáján, de már volt egy fő támogatója [a Dekra], mellyel nem akart szakítani” – mondta Marko a német tehetségről, akiről egyébként azt is pletykálják, nem kizárt, hogy 2014-ben a Ferrarinál folytatja F1-es pályafutását.
Hülkenberg tavaly a Force India színeiben versenyezhetett a királykategóriában, az idei évre pedig a Sauberhez szerződött, ahol az újonc Esteban Gutierrez csapattársa lesz majd. 


forrás: hírado.hu