Dakar: A kormányszervó tönkrement Szalayék Opeljében

Komoly problémákkal küzdött csütörtökön a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős, amely végül a 72. időt érte el a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali hatodik szakaszán, s jelenleg az összetettben a 30. 


Az etap 767 kilométeréből 454 volt szelektív, ez két részből állt, s Szalayéknak már rögtön az elsőn súlyos technikai gondjuk adódott.

"Tönkrement valami a kormányszervóban, és ettől úgy beállt a kormány, hogy meg sem lehetett mozdítani" - mondta csapata közleménye szerint a nap végén Szalay, hozzátéve, hogy szerencséjükre csak a dűnesor után romlott el a szervó. Ezt követően próbálták megjavítani, ám nem jártak sikerrel, így inkább levágták a szíjat, s szervó nélkül folytatták a versenyt.


A gyorsasági szakasz két része közötti átvezető részen a szervízcsapat is megpróbálkozott a szereléssel, eredménytelenül, azaz egész nap szervó nélkül küzdött a pályával a magyar kettős, mely végül a szakaszgyőztes Nasszer al-Attijah, Lucas Cruz katari, spanyol duó idejétől közel négy órával elmaradva zárt. Ezen felül vélhetőleg büntetést is kap majd az Opel Dakar Team egysége, mivel némi késéssel érkezett meg a célba.

A viadal honlapja egyelőre 75 beérkező autóst regisztrált, s nincsen ezek között a Sebestyén Sándor, Bognár József kettős, illetve a Pócsik László, Farkas Nándor, Szaller Zoltán trió sem.
  

forrás: hatharom.hu