Button: Az idei autó a legjobb, amit valaha építettünk

Jenson Button szerint a csütörtökön bemutatott McLaren MP4-28 a csapat valaha készült legjobb autója. 2009 világbajnoka tudja, hogy a megbízhatóságon sok fog múlni. 


"Az idei autó a legjobb, amit valaha építettünk. Tudom, hogy a mérnökök mindent megtettek annak érdekében, hogy az autó összes területéből kisajtolják a benne rejlő plusz teljesítményt”- mondta a brit versenyző.


"Már alig várom, hogy beüljek a volán mögé! Rendkívül erősek voltunk 2012-ben, de nem sikerült úgy összerakni a dolgokat, hogy harcban legyünk a világbajnoki címért. 

Láttam, hogy mindenki milyen szorgosan dolgozik azért, hogy jó autónk legyen, de ez még csak a kezdet volt! Hihetetlenül keményen kell dolgoznunk a szezon előtti szakaszban is azért, hogy biztosítsuk a megbízhatóságot. Tanultunk és fejlődtünk a tavalyi év óta, és ez segíteni fog abban, hogy egy sokkal simább és jobb évador fussunk.”

Buttont természetesen kérdezték új csapattársáról, a mexikói Sergio Pérezről is.

 "Nyilvánvaló, hogy a legnagyobb változás számomra az új csapattársam, Checo. Mindig érdekes és inspiráló elkezdeni a munkát egy új arccal, de azt kell mondjam, egyelőre minden rendben köztünk! Személyes tapasztalatból tudom, hogy kezdetben ijesztő lehet: amikor első alkalommal sétálsz be a McLaren Technology Centerbe, az bizony elég különleges érzés. De arra is emlékszem, hogy milyen gyorsan otthon éreztem magam itt, és mennyire szívesen látott az egész McLaren-család. Biztos vagyok benne, hogy Checo már most nagyon könnyedén sétálgat itt.”

forrás: f1-live.hu