UFC: Péppé verték a nehézsúlyú bajnokot!

Szombat este rendezték meg a UFC 155 elnevezésű gálát, amelynek a főmérkőzésén Cain Velasquez tönkreverte a regnáló nehézsúlyú bajnokot, Junior Dos Santost. 


Cain Velasquez 2011. november 12-én a UFC-ben még veretlen Junior Dos Santos ellen tette kockára először a UFC nehézsúlyú bajnoki címét. A brazil harcos kevesebb, mint egy menet alatt legyőzte a bajnokot. Érdekesség, hogy Velasquez váll, míg Dos Santos térdsérüléssel bajlódott az első összecsapás előtt. Nos, a két fantasztikus harcos december 29-én a UFC 155-ön ismét megmérkőzött egymással.

A Las Vegasi MGM Grand Garden Arénában megrendezett találkozó első menetében a kihívó a várakozásoknak megfelelően agresszív harcot mutatott be, amellyel nem tudott mit kezdeni a bajnok. Velasquez állandóan földre akarta vinni Dos Santost, amely nem meglepő, ugyanis a címvédő birkózásban nem túl erős. A felvonás utolsó percében a kihívó egy irgalmatlan erejű jobbegyenesen padlóra küldte a brazil harcost, aki nehezen, de túlélte a mérkőzés első 5 percét.

A ”Cigano” becenévre hallgató Dos Santos a második menetben hatalmas bajban volt. Az amerikai-mexikói Velasquez akkor vitte földre, amikor csak akarta, ezen felül több tiszta ütést is bevitt. Az első két menetben a kihívó 165 ütést indított el, míg a bajnok csak 93-at! A harmadik menetben a kihívó folytatta a címvédő tönkreverését, igaz az első két felvonásban nyújtott agresszivitásába ő is belefáradt.


 A negyedik menetben Velasquez taktikát váltott és nem erőltette a földre viteleket, sokkal inkább kombinációkkal operált, amelyekre nem volt válasza a bajnoknak. Az utolsó felvonásban sem változott semmi. Dos Santos egyszer-kétszer eltalálta a kihívót, de az ütéseiben már nem volt elég erő, pedig ”Cigano” stílusa a megrendítő ütésekre épül. A menet végén egy hatalmas rúgással, majdnem KO-val zárta le a mérkőzést Velasquez, de Dos Santos végigállta a találkozót.

A bírók egyhangúan (50-45, 50-43, 50-44) a harmincéves Velasquezt látták jobbnak, így pályafutása során másodszor hódította el a bajnoki címet, nem mellesleg visszavágott Dos Santosnak a tavalyi vereségért. A huszonnyolc esztendős Dos Santos először kapott ki a UFC-ben, de a mérkőzés után megígérte, hogy visszatér és ismét bajnok lesz!


forrás: sport365.hu