Ecclestone felkészült rá, hogy mennie kell

Bernie Ecclestone elismerte, hogy a Formula–1 gazdasági jogainak 2006-os adásvétele ügyében Németországban zajló eljárássorozat véget vethet a sportágban betöltött vezető szerepének.


Ecclestone már maga is elismerte, hogy 44 millió dollárt fizetett a 2011 januárjában letartóztatott Gerhard Gribkowskinak, a BayernLB képviselőjének aki ezért úgy intézte, hogy az Ecclestone által favorizált CVC Capitals, a mai tulajdonos kezébe kerüljenek a jogok.

„Ha a németek nem hagynak békén, a CVC meg fog válni tőlem. Ha lecsuknak, nem irányíthatom a sportágat, ez egyértelmű" – mondta Ecclestone a Telegraphnak.


A sportvezető ellen még nem adtak ki elfogatóparancsot Németországban, de Ecclestone tisztában van a veszélyekkel, éppen ezért el sem utazott a 2012-es Német Nagydíjra. A Gribkowskinak fizetett összegről azt mondta, zsarolta őt a német, ezért fizetett.
A Formula–1-es berkekben is kezdik megelégelni Ecclestone ügyeit. Korábban a Mercedesről pletykálták, hogy kiszáll, ha Ecclestone marad a sportág élén, néhány napja pedig Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke beszélt róla.
„Ha Bernie belekeveredik ebbe a németországi ügybe, el kell hagynia az F1-et, mert rossz fényt vet a sportágra. Különben is elmúltak azok az idők, amikor egy ember a kezében tudta tartani a sportág vezetését" – mondta az olasz.
Már arról is pletykálnak egy ideje, hogy ki veszi át a karmesteri pálcát Ecclestone-tól. Szóba került Monisha Kaltenborn, a Sauber és Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is, de sokan azt mondják, kizárt, hogy a paddockon belülről vegye át valaki az irányítást.
forrás: NSO.hu