WTCC: Tarquini és Monteiro az érkező Hondában

Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro lesz a túraautó-világbajnokság legújabb szereplőjének, a Hondának a pilótapárosa, mindezt tegnap jelentett be a csapat. Sőt a portugál már az idény végén rajhoz áll a Civiccel.



Míg a sikeres és vb-aspiráns Chevrolet bejelentette, hogy gyári alakulatként kiszáll a túraautó-világbajnokságból az év végén, addig a Honda közölte, jövőre csatlakozik a WTCC mezőnyéhez, ráadásul gyári csapatként. Sőt már idén a szezon végén kipróbálja a márka éles bevetésen is Civic versenygépét. Szerdán a Honda elárulta ráadásul azt is, hogy kikkel áll majd rajthoz a jövőben. A csapat két pilótája Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro lesz.

Monteiro korábban a Seat gyári csapatában versenyzett, 2007-es WTCC-s bemutatkozása óta pedig minden évben legalább egyszer a dobogón zárt sőt eddig összesen négy futamgyőzelmet is besöpört. A korábbi F1-es pilóta elárulta, rendkívül boldog amiatt, hogy ismét egy gyári alakulat pilótája lehet, ez volt ugyanis a célja. A portugál versenyző hozzátette, arra számít, hogy már rögtön az élmezőnyben versenyezhet a Hondával, melynek kiváló szakembergárdája van, ami erre garancia is lehet. Csapattársáról, Tarquiniről elmondta, örül, hogy együtt alkotják a Honda csapatát, különösen mivel remek barátja.

Monteironak elvileg év végéig szól a seatos szerződése, ám végül sikerült megegyeznie csapatával és így a hajrá három futamán már a Honda Civiccel állhat rajthoz.

forrás: sport365.hu