Ponyvagarázs engedély, látkép...

Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. május 30-án elfogadta a Dabas város közigazgatási területén a közterülethasználat rendjéről szóló 34/2012. (V. 31.) rendeletet, mely 2012. június 1. napján hatályba lépett.

E rendelet 22. § (1) bekezdése szerint „Dabas Város közigazgatási területén ponyvagarázs nem létesíthető.
Ponyvagarázs kizárólag az arra kijelölt önkormányzati ingatlanon, bérleti díj fejében létesíthető. A meglévő a közterületről 2012. augusztus 31-ig el kell bontani.

Arra kijelölt hely: 1. Meder utca és a Parragh utca közötti önkormányzati ingatlan.”

Jelenleg a város utcáin elhelyezett ponyvagarázsok engedély nélkül, díjfizetés nélkül foglalják Dabas közterületét, melyre minden lakosnak egyformán joga lenne. Nem sajátíthat ki senki magának egy darabot a közterületből. Azt is tudomásul kell venni, hogy a legtöbb településen tiltott a ponyvagarázs elhelyezése, hiszen rontja a látképet, tűzveszélyes, és jóval nagyobb területet foglal el, mint egy gépjármű, hiszen így is nehézkes a parkolás városunkban.

Ezért kérem a megértését, és tudomásulvételét, hogy a jövőben a parkolás ilyen formában tovább nem folytatható. Új ponyvagarázs csak a kijelölt helyen építhető, a régieket szét kell szedni, és bérleti díj fizetés ellenében ( így már nem rontja a látképet ) lehet ismét felépíteni a Parragh utca és Meder utca közötti területen a Szintes utcával szemben.
Felkérem, hogy a ponyvagarázsra vonatkozó szerződéskötés és további információ végett érdeklődjön a Polgármesteri Hivatalban!

Kérem a fentiek tudomásulvételét és betartását.
Rigóné dr. Roicsik Renáta
főosztályvezető-helyettes
forrás: Dabasi Újság