Kisebbségbe kerülhet a Jobbik a tiszavasvári önkormányzatban

Kisebbségbe kerülhet a tiszavasvári önkormányzatban a várost vezető Jobbik, miután a 12 tagú képviselő-testület hét tagja - két fideszes, három független és két, a Jobbikból kilépett helyi képviselő - új frakció létrehozását jelentette be. A testületnek rajtuk kívül öt, jobbikos tagja van.


Palló Sándor, fideszes tiszavasvári képviselő az MTI-nek pénteken elmondta: a frakció létrehozását a csütörtöki testületi ülésen ő jelentette be, s a létrejövő szerveződés változást szeretne elérni a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisváros önkormányzatának működésében.

Kérdésre válaszolva ugyanakkor határozottan cáfolta, hogy a jobbikos polgármester "megbuktatását akarná elérni" a létrejövő frakció. Úgy fogalmazott: jobbá, eredményesebbé akarják tenni a helyhatóság munkáját, mert elégedetlenek az eddigi mintegy két évben történtekkel.

Palló Sándor közlése szerint az új frakció létrehozásának előkészítését már megkezdte az érintett hét tiszavasvári önkormányzati képviselő.

Három területen szeretnének változást elérni: az önkormányzat hivatalának működésében, a szervezeti és működési szabályzat és az ügyrend átalakításában, illetve személyi kérdésekben is. Az utóbbiról viszont bővebbet nem mondott a fideszes képviselő.

Palló Sándor arról is tájékoztatott, hogy július 31-én, kedden tárgyalóasztalhoz ülnek Fülöp Erik jobbikos polgármesterrel és egyeztetnek vele a "felmerült kérdésekről".

Az új, alakulóban lévő frakciónak Palló Sándoron kívül tagja lesz a szintén fideszes Szőke Zoltán, valamint a három független képviselő, Csócsis Gordon, Ráduly Sándorné és Tóthné Nácsa Irén, valamint a Jobbikból kilépő Szakolczai Attila és Papp Mária. Az új frakciónak egyelőre nincs névjavaslata.

Az MTI a történtekkel kapcsolatban kereste Fülöp Eriket, de az önkormányzati hivatal titkárságán azt közölték: csak hétfőtől lesz elérhető.
forrás: MTI