Button: Meg kell állítani Alonsót!

Jenson Button szerint ideje véget vetni Fernando Alonso kiegyensúlyozott teljesítményének, és erre remek helyszín lenne a Brit Nagydíj.


A McLaren versenyzője az MTC-ben gyakorol, hogy felkészítse az MP4-27-et.

Jenson Button a BBC Radio2 reggeli műsorában jelentkezett be telefonon, és éppen a McLaren Technology Centreben tartózkodott:

„Amint befejeztük a beszélgetést, Valenciában és Silverstone-ban fogok körözni a szimulátorral, hogy fejlesszük az autót a következő versenyre. Igen, ez a mindennapjaim része, és ezt a megélhetésért teszem... Nem a legviccesebb dolog, hanem igazi munka”- mondta nevetve a brit.

„Minden alkalommal, amikor megbeszélést tartunk a verseny előtt vagy után, nagyon nehéz tudni, hogy az autó jól fog-e működni a következő pályán, vagy nem”- válaszolt arra a kérdésre, hogy milyen belülről látni ezt a változatos szezont.

„Nos, igen… Remélem, hogy a silverstone-i egy olyan pálya, mely feküdni fog nekünk. Kellemes dolog, ha egy remek versenyed van a hazai közönség előtt.”

„Jelen pillanatban fogalmunk sincs az esélyekről. Az a remek most a Forma-1-ben, hogy a rajongók végig izgalomban lehetnek, mivel egészen a legutolsó körig nem tudhatod, hogy ki fog nyerni. Szerintem ez egy jó dolog. Ez nem nehezíti meg sokkal a munkánkat, mivel mindenki számára ugyanaz, így rendben van.”

„Az a fontos, hogy kézbe vegyük a gumikat a Brit Nagydíjra, mert ez az a verseny, melyet meg kell nyernie egy hazai versenyzőnek. A sok brit rajongó, az Union Jack-ek… Egy remek teljesítmény kell, hogy a dobogón lehessünk.”

Chris Evans műsorvezető arra is kíváncsi volt, hogy hogyan kerülhetett az élre Alonso „azzal a Ferrarival, és végezhetett pontszerző helyen vagy annak közelében Valenciában”? – fogalmazott szarkasztikusan.

„Jó munkát végzett. Remek kis pontokat szerzett Valenciában. Remélhetőleg meg tudjuk állítani. Inkább előbb, mint utóbb. Remek munkát végzett, és vezeti a bajnokságot, mivel kiegyensúlyozott volt.”

Button idén is ott lesz Lord March birtokán, hogy a Goodwood Festival of Speed keretében bemutatózzon:

„Holnap vezetni fogom a McLaren F1-es gépét, ami valójában a tavalyi autó lesz, mellyel nyertünk Kanadában. Egyben vezetni fogom a McLaren GT autóját is, amivel elviszek pár embert egy-két körre. Ez nagy móka lesz.”

forrás: f1-live.hu