Anglia: botrányos vallomás fogadási „csínytevésekről”

Claus Lundekvam, az angol Premier League-be feljutó Southampton korábbi védője egy Norvégiában adott interjúban elárulta, hogy 1996-tól 2008-ig tartó angliai légióskodása során rendszeresen követett el fogadási csalást csapattársaival, és tud róla, hogy más kluboknál is rendszeresen előfordultak hasonló esetek.



A 2008-ban visszavonult, utána alkohol és drogproblémákkal küszködő Lundekvam elmondta, a mérkőzések eredményeit sohasem befolyásoló csínyeket követtek el. Arra fogadtak, kié lesz az első bedobás, szöglet, szabadrúgás vagy sárga lap, vagy hogy ki végzi el a kezdőrúgást. A fogadásokba a klubnál dolgozókat is bevonták, ők segítettek megjátszani a téteket, és gyakran előfordult, hogy az ellenfél csapatkapitányával egyeztettek arról, hogy sikerüljön a tervük.

„Nem vagyok büszke erre, de volt olyan időszak, amikor minden héten fogadtunk – mondta Lundekvam. – Elég jól kerestünk rajta, az ellenfél kapitánya is rendszeresen könnyen belement a dologba.Kis csínyek voltak, mint bedobás, szöglet, hogy ki kezd vagy sárga lap, esetleg tizenegyes, amit tudtunk befolyásolni. Az eredményt sohasem manipuláltuk, ez eszünkbe sem jutott, hiszen profi sportolók vagyunk. Amit tettük, tudtuk, hogy illegális, de jól szórakoztunk."

Lundekvam hozzátette, tud róla, hogy ez más klubokban is gyakorlat volt, és mivel szűk körben működött, kicsi volt a lebukás veszélye.

„A futballisták életstílusához tartozik a játék és a szórakozás, amire lehetett, fogadtunk" – mondta a 39 éves Lundekvam.

forrás: NSO.hu