Beteg kislányért eveznek a Dunán

Rendhagyó evezős túra indul a Dunán. Az akció egy mozgáskorlátozott kislányért kezdődik július 11-én. Szerdán közel negyven evezős indul el egyszerre Hainburg – Dunakilitiből, és kezdi el a vasárnapig tartó vízitúrát.






Az akcióba bárhol be lehet csatlakozni, tehát egy kis sporttal is támogathatjuk a kislány felépülését. Az evezésen részt vesz az Atlanti-óceánt egyedül átszelő Rakonczay Gábor is. A tervek szerint vasárnap reggel Szentendrétől már csaknem nyolcvanan eveznek majd egyszerre Budapest felé.




A kislány, akiért az akciót szervezik, a 8 éves Izsó Veronika, aki születésekor idegkárosodást szenvedett. Emiatt ma sem önálló állásra, sem járásra nem képes. Napi szinten jár mozgásterápiákra és speciális kezelésekre, hogy az izmait kilazítsák, javítsanak állapotán. Édesapjával közösen rengeteget sprotolnak, ahogy az apuka mondta: "legalább annyit edz a lányom, mint egy sportoló". A sok foglalkozás eddig viszont kevés sikert hozott, de most egy nagy műtét áll előtte, ami jelentősen javíthat állapotán. Ám a műtét 15 millió forintba kerül, amit önerőből képtelen kifizetni az Izsó család, ezért kérik a segítséget.

A rendhagyó evezős túrával a médián keresztül az emberek figyelmét szeretnék felhívni. Természetesen az akcióhoz való csatlakozáson túl is segíthetjük Veronika felépülését. A beteg kislány és édesapja elsősorban anyagi támogatásokat vár, így örömmel fogadnak mindenféle ilyen irányú segítséget: gyűjtő urnák kihelyezését, hirdetési felületek biztosítását, rendezvényeken való megjelenést, illetve bármit, ami közvetetten segítheti a kislány felépülését, azaz összegyűlhet a 15 millió forint. Izsó Miklós, az édesapa egyébként nekünk elárulta, már 2,5 millió forint összegyűlt, amit hatalmas eredménynek tart, és kellőképp meglepődött. A cél viszont még messze van.

A sportklub.tv-n és Facebook-oldalunkon végig követjük az akciót, beszámolunk minden fontos momentumról, így érdemes követni minket. A kislányról és az akcióról többet pedig a www.happylion.hu weboldalon olvashattok.

Izsó Veronika és Apukája

IBAN HU70 11773195 00143941 00000000 SWIFT: OTPVHUHB

Utalás esetén fontos: Kérjük írjad rá, hogy ADOMÁNY Izsó Veronika részére!

forrás: sportklubtv.hu