Madarasék ismét kikaptak az amerikaiaktól

A londoni olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott Newport Beachen 9–5-ös vereséget szenvedett az Egyesült Államoktól. Négy nappal korábban 12–9-re nyertek az amerikaiak.


Mint ismert, Kemény Dénes együttese június 1-jéig az Egyesült Államokban, majd egy hétig Kanadában készül a londoni olimpiára. Az amerikaiak elleni első meccsen 9–5-re kapott ki a Kemény-csapat, majd a horvátok elleni találkozó 10–10-es döntetlennel ért véget.
Ezúttal három góllal elmentek a házigazdák az első negyedben, utána pedig már nem sikerült utolérni őket. A magyar csapat kapuját az első két és fél negyedben Nagy Viktor, azt követően Baksa László védte, a legeredményesebb játékosunk pedig Madaras Norbert volt két góllal.
„Volt, aki a délelőtti erős, közel háromórás edzéstől, volt, aki esetleg a tegnapi szabadnap kikapcsolódásától, de az egész csapat nagyon fásultan játszott, különösen támadásban. Borzasztó lövőteljesítményt nyújtottunk, ám nem aggódom, mert nyilvánvalóan látszanak a javulási lehetőségek. Az azért egyértelmű volt, hogy ők rákészültek, felpörögtek, nekünk pedig ez nem sikerült” – értékelt Kemény Dénes szövetségi kapitány a vlv.hu-nak.
„Mondom, nem tudom, hogy ezt a folyamatos, erős edzések okozták-e, például a délelőtti, vagy inkább a pihenőnapból való visszazökkenés. A korábbi sérültek még nem épültek fel, viszont Biros és Szécsi is megsérült, őket sem tudtam játszatni. Szécsi valószínűleg védett volna, de ez a vereség nem kapuskérdés volt. Holnap utazunk Kanadába, dolgozunk tovább.”


A magyar válogatott legközelebb Kanadával játszik hétfőn, Vancouverben.


FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
EGYESÜLT ÁLLAMOK–MAGYARORSZÁG 9–5 (3–0, 1–1, 3–2, 2–2)


Forrás: NSO.hu