A Force India is képes kiugró eredményekre

Vijay Mallya, a Force India csapatának első embere meg van győződve arról, akárcsak közvetlen riválisaik, a Sauber és a Williams, ők is képesek lehetnek arra, hogy meglepetésszerű eredményekkel rukkoljanak elő az idei szezonban.



A Sauber versenyzője, Sergio Perez Fernando Alonsóval harcolhatott a győzelemért Malajziában, és lett végül második, míg mindenki nagy megdöbbenésére a williamses Pastor Maldonado a pole pozícióból rajtolva tudott nyerni múlt hónapban, a Spanyol Nagydíjon.


Noha a Force India jelenleg csak nyolcadik a bajnokságban, Mallya elárulta, elégedett az elért eredményekkel, és úgy érzi, amint sikerül megfejteni az idei gumikat, ők is meglepetést okozhatnak.


„A kiszámíthatatlanság idén a gumik miatt van, épp ezért keményen dolgozunk azon, hogy megértsük őket, hogy ki tudjuk hozni belőlük a maximumot” – fogalmazott a gárda csapatfőnöke, egyben tulajdonosa. „Ha sikerül megbirkóznunk velük, a bajnokság következő versenyein mi is jól szerepelhetünk majd.”


„Eddig hat futamon vagyunk túl, és összesen 28 pontot szereztünk, tehát nagyon erősen kezdtük az idei szezont. Mindkét pilótánk a várakozásoknak megfelelően teljesít, és akárcsak ők, az autó is versenyképes.”


Monacóban úgy Nico Hülkenberg, mint Paul di Resta pontszerző helyen ért célba, Mallya pedig saját bevallása szerint nagyon elégedett volt a látottakkal.


„Rendkívül meg voltam elégedetve azzal, ahogy a dolgok mentek Monacóban. Ez volt idei második kettős pontszerzésünk, és hála ennek sikerül közelebb kerülnünk legközelebbi ellenfeleinkhez, a Sauberhez és a Williamshez.”


A csapat skót versenyzője, di Resta egyetértett Mallyával abban, az, hogy a Force India nem ért el olyan kiugró eredményeket, mint közvetlen riválisai, nem jelenti azt, hogy nem képes olyan jó teljesítményre.


„A minket körülvevő csapatok nagyon erősek, de mi is megmutattuk, hogy képesek vagyunk a következetes teljesítményre, és fel tudjuk venni a versenyt olyan csapatokkal, mint a Lotus, a Williams és a Sauber, melyek mind nagyon versenyképesnek tűnnek” – mondta. „Pontok tekintetében sokkal jobban állunk, mint tavaly ilyenkor. Hiszem, hogy képesek leszünk a további pontszerzésre, és még erősebbek lehetünk a bajnokság második felében.”


Forrás: hírado.hu