Meccsnézés és gyerekfutball a budapesti vízi élményparkban

A két évvel ezelőtti világbajnoksághoz hasonlóan a pénteken rajtoló labdarúgó Európa-bajnokság ideje alatt is óriáskivetítőn, neves szakértők közreműködésével tekinthetik meg a látogatók a torna mérkőzéseit az Aquaworld budapesti víziparkban.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) - a 2010-es eseményhez hasonlóan - a gyermekek számára külön programot is szervez. A keddi sajtótájékoztatón Nyilasi Tibor, az MLSZ sportigazgatója azt mondta, a 19 játéknapon a korábban kezdődő találkozó előtt egy-egy gyerekcsapat kispályán "játssza majd le" az adott mérkőzést. Hozzátette, a diákcsapatok az OTP-MOL Bozsik-programban regisztrált fiatalokból állnak össze. Valamennyi játéknapon 16 gyerek, illetve két kísérőjük ingyen mehet be az élményfürdőbe, a hozzátartozók pedig 50 százalékos kedvezménnyel válthatnak jegyet. A kontinensviadal ideje alatt így összesen 304 gyermek élvezheti az Aquaworld nyújtotta szolgáltatásokat, illetve a futball Eb összecsapásait.

A rendezvénysorozat fővédnöke, Juhász Roland, a magyar válogatott csapatkapitánya.

"Nagy örömmel vállaltam el a felkérést, két évvel ezelőtt is jó volt látni a srácokat, hogy ez az egész mekkora élményt jelentett nekik. Szükség lenne sok ehhez hasonló rendezvényre, amely közelebb hozza a focit a gyerekekhez." - mondta Juhász.

A kontinensviadal ideje alatt 1000 néző befogadására alkalmas mini futballarénát állítanak fel az Aquaworld területén, a szurkolók pedig a mérkőzések közben neves szakemberek, játékosok elemzését hallgathatják meg. Az eseménysorozaton részt vesz többek között Mészöly Kálmán, Dunai Antal, Lisztes Krisztián és Lipcsei Péter.
forrás: MTI