A Ferrari Suttogó lova ostobaságnak nevezte Alonso 30 milliós fizetését

Régen hallatta már hangját a Ferrari híres, és titokzatos, gúnyos megjegyzéseiről ismert Suttogó lova. Tegnap azonban ismét úgy érezte, hogy meg kell szólalnia, egy a maranellói csapat spanyol pilótáját érintő ügyben.



A suttogó azokra az információkra reagált, melyet a Business Book GP 2012 hozott nyilvánosságra a pilóták fizetéséről. Ebben a kiadványban az áll, hogy Fernando Alonso fizetése majdnem annyi, mint Lewis Hamilton, és Jenson Button fizetése együttvéve, azaz, 24 millió font ( 30 millió euro) A suttogó sületlenségnek nevezte az állítást.


A Ferrari "Suttogó ló" álnév mögé bújtatott szerzője szerint a publikált összeg igen távol áll az igazságtól.


"Különös, hogy 2012 tavaszának lassan vége lesz, de néhány dolog sosem változik. Rózsa nyílik a kertben, jázmin illat tölti be a levegőt, és hogy is lehetne másképpen, az újságírók gondolatai ismét azzal a kérdéssel foglalkoznak, hogy mennyit is keresnek a sportolók.”


"Természetesen nagy az érdeklődés a Formula-1-es pilóták irányába, és szokás szerint mindenféle fellegekben röpködő számokról irkálnak.”


"Ismét - és bizonyára nem utoljára - megérkezett, az úgynevezett 'Business Book GP 2012’. A magasztos publikáció tudni véli, hogy Fernando Alonso évi jövedelme 30 millió euró, majdnem annyi, mint a két McLaren pilótáé összességében. Sajnálatos, hogy most már egy másik ügyben is sületlenségeket állítanak. Egyszer már megmutatták - és most ismét -, hogy azok, akik összeállítják ezt a listát, szeretik ismételgetni saját magukat és egymást, mint amikor a kutya kergeti a saját farkát. És amikor a pénzről van szó, akár a pilóták fizetése, akár a költségvetés kapcsán, akkor persze mindig a Ferrarit teszik a csúcsra.”


"A dolgok koránt sem úgy mennek, ahogy azt már régebben is mondtuk, de mikor a pénzről van szó, a dal ugyanaz marad. A Ferrari bárkinél többet költ. Ez tehát sajnálatos, mert hogy a valóság egészen más, és azok, akik ebben az üzletben dolgoznak, ezt nagyon is jól tudják."


Forrás: Motorsportal.hu