Vettel előszerződést kötött a Ferrarival?...

Brit sajtóértesülések szerint előszerződést kötött a Ferrari Formula-1-es alakulatával a királykategória kétszeres világbajnoka, Sebastian Vettel.


A német versenyző jelenlegi kontraktusa 2014 végén jár le a Red Bullnál, az osztrák istálló azonban az idei évre elveszítette az elmúlt években megszerzett dominanciáját: Vettel csupán egyszer, a Bahreini Nagydíjon állhatott fel a dobogó legfelső fokára, és 73 pontjával jelenleg Fernando Alonso mögött második a bajnoki tabellán.

A The Independent és a The Sunday Times a minap megbízható forrásokra hivatkozva arról számolt be, Vettel előszerződést kötött a Ferrari csapatával, így az sem kizárt, hogy már 2014-ben a maranellói gárdánál versenyezhet.

„Bennfentesek szerint a német aláírt egy opciót a Ferrarival 2014-re, annak függvényében, hogy az olasz istálló versenyképes lesz-e a 2012-es idény hátralévő részében” – írja a The Independent.

A The Sunday Times arról is beszámolt, hogy a Red Bull másik versenyzője, Mark Webber szintén a Ferrarihoz kerülhet, ám csupán egy évre: az ausztrál 2013-ban válthatja Felipe Massát, majd ezt követően szögre akasztaná sisakját.

Ha a pletykák igaznak bizonyulnak, úgy a fejlemények komoly hatással lehetnek Lewis Hamilton jövőjére is, a McLaren versenyzőjének szerződése ugyanis az idei év végén jár le a wokingi gárdánál, és a pletykák szerint a brit szívesen szerződne a Red Bull csapatához – noha a legfrissebb hírek arról szólnak, a McLaren egy 100 millió fontról szóló, ötéves szerződést kínál a 2008-as év világbajnokának.
forrás: sportsox.net