Lauda: Ennyire nem lehet balszerencsés Michael

A háromszoros világbajnok, Niki Lauda a monacói hétvége után kijelentette, hogy még sohasem látott olyan balszerencsés versenyzőt, mint Michael Schumacher, aki visszatérése utáni legjobb szezonját teljesíti, mégis hat futam után mindösszesen két pontja van a világbajnokságban.



„Sosem láttam ilyen balszerencse sorozatot, mint amilyen Michaelt sújtja” – olvashatóak Lauda szavai a német Bild hasábjain.
Schumachernek ráadásul azt is el kell szenvednie, hogy míg ő a mezőny végén kullog, márkatársa egyértelmű kihívó, hiszen csupán 17 ponttal van lemaradva a pontversenyben vezető Fernando Alonsótól. Felmerül tehát a kérdés, mi lesz akkor, ha Rosberg az év végén is esélyes és Schumachernek már matematikai esélye sincs a végső győzelemre? Jöhet a csapatutasítás?


A Mercedes motorsport igazgatója, Norbert Haug szerint erre nincs szükség: Nem hiszem, hogy bármilyen utasítást kellene adnunk pilótáinknak. Ők pontosan tudják, hogy mit kell tenniük.”
A csapatutasítás témája a Ferrari kapcsán is felmerült, miután a patinás olasz gárdán belül is hasonló helyzet alakult ki. Míg Felipe Massa csak a 14. helyen áll 10 pont megszerzését követően, addig Fernando Alonso vezeti a világbajnokságot.
A csapat vezetőjét, Stefano Domenicalit arról kérdezték, miért nem próbálták úgy időzíteni Felipe Massa bokszkiállását, hogy azzal előnyhöz juttassák Alonsót. „Tönkretettük volna Felipe versenyét, pedig egész hétvégén nagyon erős formát mutatott. Most az a legfontosabb, hogy visszatérjen az önbizalma.”


Forrás: motorsportal.hu