DTM: Angliában folytatják a küzdelmet

A 2012-es esztendő 20. hetének hétvégéjén Angliában vendégszerepel a Német Túraautó-bajnokság (DTM) három prémiummárkát felvonultató mezőnye. A SportKlub jóvoltából a benzingőzt lélegző nézőink a szombati időmérő edzést és a vasárnapi futamot is élőben szurkolhatják végig.

Egy rövidebb szünetet követően újra felbőgnek a Német Túraautó-bajnokságban szereplő Mercedesek, Audik és BMW-k motorjai: a tízállomásos idény harmadik futamára Angliában, egészen pontosan Swanley városának közelében található Brands Hatch nevet viselő versenypályán kerül sor. A ring érdekessége, hogy két részből áll, a hosszabb nyomvonalú (4206 méter) pályán 1964 és 1986 között 12 Formula-1-versenyt rendeztek és ezeken a futamokon olyan klasszisok diadalmaskodtak, mint Nigel Mansell, Niki Lauda, Alan Jones vagy éppen Emerson Fittipaldi.

A DTM-ben szereplők azonban a kisebb, mindössze 1929 méter hosszú ringen – ez a legrövidebb pálya a versenynaptárban – vívnak meg a világbajnoki pontokért. Az aszfaltcsík másik érdekessége, hogy mindössze hat kanyarból áll, ennek ellenére a pilóták nem számíthatnak könnyű hétvégre, főleg úgy nem, hogy majdnem 100 kört kell teljesíteniük a leintésig. A viadal egyébként 2006 óta állandó szereplője az idénynek, eddig három-három Audi-, illetve Mercedes-győzelem született, tavaly a címvédő Martin Tomczyk diadalmaskodott a szigetországban.

A hazai szurkolóknak érdemes lesz kilátogatniuk, mivel két futam után két brit áll a bajnokság élén. Az első helyet birtokló Gary Paffett a szezonnyitón aratott győzelme után legutóbb másodikként ért célba, így összesen 43 ponttal rendelkezik. A második Jamie Green 13 egységgel gyűjtött kevesebbet, mint honfitársa, legutóbb ráadásul még a dobogóról is lemaradt. Rajtuk kívül érdemes lesz még odafigyelni a tavalyi szezon bronzérmesére, a kanadai Bruno Spenglerre, aki legutóbb visszatalált a győzelem ösvényére, de szintén színt vihet a versenybe a BMW üdvöskéje, a brazil Augusto Farfus.

A szezon harmadik időmérőjét szombaton, 13 óra 45 perctől, míg a futamot másnap, 14 órától láthatják Czollner Gyula szakértő tolmácsolásában a SportKlubon!

Forrás: sportklubtv.hu