Kézilabda: 21. kupagyőzelmére hajt a Veszprém

A férfi kézilabda Magyar Kupa elődöntőjét és döntőjét szombaton és vasárnap először rendezik meg a budai Sportmax 2-ben, amelyet az MKSZ választott semleges helyszínül. 

A nagy esélyes újra az MKB Veszprém, s nem lesz meglepetés, ha a fináléban a Szeged (tavaly nem jutott négybe) próbálhatja majd meg letaszítani a trónról a bajnokot, amely sorozatban a negyedik, összesítésben a 21. győzelmét ünnepelné.

Fontos tudnivaló, hogy ha a Magyar Kupában (MK) az első és a második helyen végző azonos lenne a bajnokság arany- és ezüstérmesével, akkor az MK-3. indulhat az ősszel az Európa-kupában (ez a férfiaknál az összeolvadó KEK és EHF-kupa utódja).

A férfiaknál 53. alkalommal kiírt Magyar Kupa (volt MNK) elődöntőjében a „kicsiken", a meglepetésre készülő Balatonfüreden és a Tatabányán lesz a világ szeme. Szathmári János, a fürediek volt válogatott kapusa és Harsányi Gergely, a tatabányaiak Londonra készülő jobbszélsője egyaránt bravúrról, a Szeged, illetve a Veszprém szombati búcsúztatásáról álmodik.
„Négy közé jutottunk a bajnokságban és a kupában, ezért máris sikeresnek nevezhetjük az évadunkat – vélekedett a klubja szerződéshosszabbítási ajánlatát fontolgató Szathmári. – Az igazi persze mindkét sorozatban az éremszerzés, és ezzel az európai kupaszereplés jogának kiharcolása lenne, és szerintem erre is jó az esélyünk. A bajnoki szünet miatt régen játszottunk tétmeccset, de ha gyorsan felvesszük az esélyesebb Szeged BL-ritmusát, amelyet a bajnokságban a szegedi találkozón csak a szünet után sikerült, bejuthatunk a döntőbe. Remélem, a lábsérüléssel bajlódó Josip Sandrk és Alekszandr Ivanov felépül szombatra.”
Harsányi és a Tatabánya a bajnok Veszprém ellen szerényebb reményekkel készülhetett.

„Tavaly is a legerősebb magyar együttessel játszottunk az elődöntőben és kikaptunk, ám azóta masszívabb, jobb lett a csapatunk – állítja a válogatott rutinos jobbszélsője. – A bajnokságban sajnos lecsúsztunk az elődöntőről, ezért a Magyar Kupában kell megküzdenünk az európai szereplésért, s ehhez bravúr kell az elődöntőben vagy a bronzmeccsen. Göteborg után én benne élek a bravúrok hangulatában, s tudom, társaim is a lehető legjobb eredményt akarják. Díaz Ivo és Vedran Hudj lábsérülése javult, remélhetőleg mindketten játszhatnak."

Forrás: NSO.hu