Massa már csak tesztversenyző?

A Ferrari hatalmas hibát követ el” – írja Livio Oricchia, a brazil O Estado de S. Paulo című lap Formula-1-es szakírója, aki szerint a maranellói istálló már csak tesztversenyzőnek használja Felipe Massát.
A brazil pilóta jelenleg kap hideget-meleget a nemzetközi sajtótól, és mivel teljesítménye az elmúlt két futamon jócskán elmaradt kétszeres világbajnok csapattársa, Fernando Alonso mögött, lábra kaptak a találgatások Massa leváltását illetően.

Bár az olasz csapat határozottan cáfolta, hogy Massa helyét Serigo Pérez foglalhatja el, de a pletykák szerint már a következő futamon a mexikói pilóta ülhet majd a tűzpiros versenyautóban.
A legélesebb kritikát az olasz sajtó, azon belül is a La Stampa fogalmazta meg, mely szerint hiába tett meg a Ferrari mindent azért, hogy segítsen a brazil versenyzőn, minden igyekezet értelmetlen volt.
Az egyetlen megoldás az lenne, ha egy másik csapatot találnának neki, egy gyengébb csapattárssal.”

A Ferrari egyik meg nem nevezett munkatársa a következőt árulta el a német Auto Motor und Sportnak a kialakult helyzetről:
Mióta Jean Todt elhagyta a Ferrarit, a csapat ismét elkezdett hallgatni a sajtóra.”

Oricchio éppen ezért állítja, hogy a Ferrari nem teremt egyenlő feltételeket Massa számára.
Mostanra Massa egy tesztversenyzővé vált. Mivel a privát teszteket betiltották, ő volt az egyetlen versenyző az elmúlt két futamon, aki új alkatrészekkel kísérletezett. Ezek közül némelyik teszten olyan kicsi volt a leszorítóerő az autóján, ami teljes mértékben megmagyarázza a nehézségeit.”
De a Ferrari ezt nem árulja el, szóval ezek a nehézségek csak megerősítik a Massáról kialakult, már így is erősen megrongált képet, ami szinte már fenntarthatatlan a közvélemény előtt.”