Az FIA és a Red Bull sem bünteti meg Vettel-t

Dr. Helmut Marko, a Red Bull Motorsort tanácsadója egyértelművé tette, hogy a világbajnok osztrák istálló sem tervezi azt, hogy megbünteti 2010 és 2011 bajnokát a Malajziában történtek miatt.
Sebastian Vettel nyugodtan várhatja a Kínai Nagydíjat.

Sebastian Vettel egy nagyon gyenge hétvégét zárt Malajziában, ahol még pontot sem szerzett. A német versenyző könnyedén behozhatta volna a gépét a negyedik helyre, ám a lekörözéseknél összeakadt Narain Karthikeyan (HRT) autójával, és defektet kapott.

A címvédőnél azonnal elszakadt a cérna, és keményen bemutatott az indiainak az RB8 volánja mögött.

Annak ellenére, hogy Seb vétett az FIA etikai kódexe ellen, a szövetség nem indít eljárást ellene.

A német pilótának eredetileg le kellett volna állítania az autóját a verseny végén, de ennek nem tett eleget, és a korábbi hírek arról szóltak, hogy a történtek miatt megfedésre, vagy büntetésre számít a Red Bull istállótól.

Most Dr. Helmut Marko, a Red Bull Motorsport tanácsadója a német Sport Bild hasábjain elmondta, szó sincs erről és hülyeségnek tartja a sajtóban megjelent híreket.

„Semmit sem akarunk tenni. Az igazság az, hogy biztonsági okokból ki akartuk őt hozni, mivel a fékei túlhevültek, de problémái voltak a rádiójával, így fordult elő az, hogy befejezte a futamot.”
forrás:  f1-live.hu