Kedden tartja tizennegyedik évértékelőjét Orbán Viktor

Kedden mondja el tizennegyedik évértékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök a budapesti Millenárison.

A kormányfő ismét a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére tartja meg hagyományos beszédét.
A Fidesz elnöke 1999 óta minden év elején értékeli az elmúlt időszak eseményeit. A politikus először akkori kormánya első évéről tartott értékelést 1999. február 4-én a Vigadóban, ahol történelmi jelentőségűnek nevezte, hogy Magyarország belép a NATO-ba, és csökkenő államadósságot, egy számjegyű inflációt, gazdasági növekedést jósolt. Hagyományteremtő beszédében, amelyet a Magyar Televízió egyenes adásban közvetített, bírálta a Horn-kormányt és a Bokros-csomagot.
    A következő évben, 2000-ben hangzott el Orbán Viktor országértékelő beszédeinek egyik legismertebb mondata: a "három szoba, három gyerek, négy kerék".
    Tíz évvel később, 2010 februárjában, a választások előtt néhány héttel - a Millenárison - a Fidesz elnöke évértékelő beszédében közölte, hogy ő és pártja készen áll a nemzeti ügyek kormányának vezetésére, amelynek alapját a munka, az otthon, a család, az egészség és a rend értéke jelenti. A legfontosabb nemzeti ügynek a gazdaság talpra állítását nevezte meg. 2010-ben a Facebook közösségi portálra a pártelnök kérésére több száz javaslat érkezett a "rajongóktól" az országértékeléssel kapcsolatban.
    Tavalyi beszédében - ugyancsak a Millenárison - Orbán Viktor 2011-et a megújulás, 2012-t az elrugaszkodás, 2013-at az emelkedés, 2014-et pedig a gyarapodás évének nevezte. Szólt az - akkor még készülő - új alkotmányról is, közölve: az új alaptörvény lezárja a múltat. Ahogyan 2010-ben, tavaly is várt javaslatokat beszédéhez a kormányfő a Facebookon. Felhívására több mint 2.700 hozzászólás érkezett.
forrás:(MTI)