Schmitt Pált nem lehetett kérdezni

A plágiumügy kirobbanása óta először állt a nyilvánosság elé Schmitt Pál. Kérdést azonban nem lehetett feltenni az államfőnek.

Még soha annyi újságíró nem vett részt államtitkári kinevezésen, mint ma a Sándor-palotában. A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárává nevezte ki Csizmadia Norbertet Schmitt Pál, akinek ez volt az első hivatalos, nyilvános programja azóta, mióta a hvg.hu megírta, plágiumgyanús doktori disszertációja. Az esemény előtt azonban Schmitt munkatársai közölték, nem tehetnek fel kérdéseket az újságírók Schmitt Pálnak.

Mint a hvg.hu kiderítette, Schmitt Pál köztársasági elnök 1992-ben írt doktori disszertációjának nagy része szinte szóról szóra megegyezik egy bolgár sportkutató által még a nyolcvanas években írt tanulmány szövegével. A dolgozat ráadásul nem felel meg a doktori disszertáció alapvető követelményeinek sem, ennek ellenére summa cum laude minősítést kapott bírálóitól.
A hvg.hu azt szerette volna megkérdezni Schmitt Páltól, kezdeményezi-e, hogy a SOTE illetékes doktori bizottsága vizsgálja ki a disszertációjával kapcsolatos plágiumgyanút.
Az államfő egyébként valószínűleg az ügyre szerdán reagál. A Köztársasági Elnöki Hivatal közlése szerint az államfő az MR1- Kossuth Rádió 180 perc című műsorának ad interjút. A hvg.hu kérdésére a KEH sajtóstábja egyelőre nem tudta megmondani, hogy az államfő csütörtöki országjárása során lehet-e kérdezni Schmitt Páltól.
forrás: hvg.hu
fénykép:  photoshop-briganti.blog.hu

-aszerk.: Na ez a nagy baj szolgáinkkal, amikor ki kellene állni a nyilvánosság elé őszintén beszélni, nyilatkozni akkor ezt még véletlenül sem teszik meg. Kivárnak addig amíg lehet ezzel időt adnak maguknak, hogy a körülöttük dolgozó slepp kitaláljon valami elmebeteg magyarázatot számunkra. Amit olyan őszintén hallunk majd Schmitt Palikától, amit ő már el is fog hinni saját magától...