Akár 15 évre is röghöz kötné a diplomásokat a készülő felsőoktatási törvény

Visszafizettetné az állam taníttatásuk költségeit azokkal a diplomásokkal, akik az egyetem vagy főiskola befejezése után külföldre mennek dolgozni - derül ki a felsőoktatási törvénynek az [origo] birtokába került legfrissebb tervezetéből. A javaslat nem határozza meg, hogy mennyi ideig kellene Magyarországon dolgozniuk a diplomásoknak, példaként 7-15 évet említ. A koncepció szerint a jelenleginél jóval szigorúbb feltételekkel lehet majd egyetemet alapítani, és a mostaninál jóval kevesebb pénz jut a felsőoktatásra 2014-től.
 Nagyrészt adóemelésekből és kormányzati megtakarításokból álló gazdasági megszorító csomagot jelentett be kedden Orbán Viktor miniszterelnök és Matolcsy György gazdasági miniszter. A vártnál kedvezőtlenebb gazdasági környezet miatt szükségessé váló kiigazítások miatt a kormány programja nagyon sűrű, az előre eltervezett hétfő-keddi kormányülés után a hétvégén újra összeül.

ui.: Előbb teremtsetek munkahelyeket számukra majmok! Igen!?... Itthon maradnak és mi a pék faszát fognak csinálni diplomásaink? Megtudnátok ezt mondani!?... Előbb gondolkodjatok és utána intézkedjetek SZOLGÁK!