Talma hamarosan visszatér?

Ahogyan azt a motorsportal.hu hasábjain is olvashatták, Talmácsi Gábor május végén Csehországba utazott, ahol a Moto2-es világbajnokságon eddig meglehetősen sikeresen szereplő Speed Master Team Suter vázas kétkerekűjét tesztelte, akkor azonban egyikünk sem mert messzemenő következtetéseket levonni főszereplőnk legújabb kalandjából, később viszont kiderült, hogy az egyre jobb formába lendülő alakulatnak van egy szabad versenygépe, amivel Gábor már a 2011-es esztendőben is visszatérhet a hatszázasok mezőnyébe. A részletekről először a Neo FM Bumeráng című műsorában hallhattunk, ahol Gábor mindenkivel megosztotta a második számú versenygép létezését, és azt is bejelentette, hogy a csapat már felajánlott neki egy versenyzési lehetőséget. A 2007-es esztendő egyik leggyorsabb motorosa később azt is elmondta, hogy csak abban az esetben fogadja el a Speed Master ajánlatát, ha azok valóban versenyképes kétkerekűt adnak neki, amivel a szezon összes viadalán elindulhat, szabadkártyásként ugyanis csak egy – két megmérettetésen vehetne részt.

A történet azóta sem ért véget, Gábor ugyanis a Katalán Nagydíj helyszínére utazott, ahol tovább folytatja az egyeztetést Andrea Iannone alakulatával. Talmácsi a Jack and Jones Racing megszűnése óta eszi az érvényes szerződéssel nem rendelkező motorversenyzők keserű kenyerét, miközben folyamatosan végzi erőnléti, valamint motoros edzéseit. A harmincadik születésnapját május huszonnyolcadikán ünneplő sportember eközben a jövő aszfaltbetyárjainak felkutatásával is foglalatoskodik, igaz az elmúlt egy hét történései alaposan felkavarták egyre nyugodtabbá váló hétköznapjait. Gábor, annak ellenére, hogy november óta egyetlen egy gyorsasági motoros viadalon sem vett részt nem szeretne mindenáron visszatérni, igaz folyamatosan jövőjének építésével van elfoglalva, és saját elmondása szerint elsősorban a 2012-es esztendőre fókuszál, melyben ismét a Moto2-esek között szeretné húzni a gázt. Ennek ellenére komolyan megfontolja majd a Speed Master ajánlatát, amit a fenti kérések (ütőképes versenymasina, és egészéves szerződés) teljesítése esetén minden valószínűség szerint elfogad majd, és (a pletykák szerint) a Brit Nagydíj után visszatérhet a világbajnokság mezőnyébe.

Gábor nyilatkozata: „Múlt héten Brnóban tesztelhettem az istálló egyik motorját. A gyakorlás fantasztikus volt, magam is meglepődtem, hogy milyen jó időeredményeket értem el. A csapatnak van egy szabad motorja, s valóban felvetődött, hogy mi lenne, ha csatlakoznék hozzájuk. Brnóban nem beszéltünk arról, hogy milyen feltételekkel ülhetnék motorra. Csak akkor vállalom a szereplést, ha hosszú távon kapok lehetőséget. Úgy nem akarok versenyezni, hogy egy-két futamra szabadkártyával beugorjak. Mivel arra készülök, hogy jövőre térek vissza a sorozatba, nem leszek csalódott, ha most nem jön össze a szereplés. Ám ha számomra is megfelelő feltételekkel versenyezhetek a Speed Master Teamnél, akkor örömmel vállalom.”