KEK GYŐZTES A FERENCVÁROS!

KEK: Magabiztos győzelemmel lett zöld-fehér a trófea!

Végig irányította a második találkozót is a Ferencváros, így kétség sem fér hozzá, hogy jogosan hódította el a Kupagyőztesek Európa Kupája trófeát. Így egyedüli magyar csapattként nemzetközi kupát nyert az FTC Rail Cargo Hungaria a 2010-2011-es szezonban!


Azok után, hogy az FTC Rail Cargo Hungaria könnyedén lépett túl a szlovák Banovce együttesén, gyakorlatilag végig a legnehezebb ellenfeleket kapta a KEK sorozatban. Először az elmúlt évek BL győztesével küzdött meg Elek Gábor együttese, s fergeteges hangulatú hazai találkozón végül Zácsik utolsó másodpercben szerzett büntető-góljával 66-66-os összesítéssel, idegenben lőtt több góllal tovább jutott a Ferencváros. Ezek után következett két igen kemény francia ellenfél: mindkét esetben magabiztosan, végig irányítva a párharcot szerezte meg a továbbjutást Elek Gábor csapata. A Toulon és a Metz után pedig a spanyol Alicante következhetett, ezúttal már a kupa-döntőben!


Miután fergetes hangulat közepette verték ideiglenes dabasi otthonában a népligeti lányok a CB Mar Alicante együttesét az első találkozón, már csak tartaniuk kellett öt gólos előnyét a május 15-i visszavágón Spanyolországban Szucsánszkiéknak. Akik a Debrecen elleni párharc után már biztosak voltak: meg fogják nyerni a KEK-et. Mindenféle ráhatás ellenére, remekül teljesítették a feladatukat Tomoriék, és így magyar csapatként egyedüliként ebben az évben feljutottak Európa trónjára!

Múló izgalmas pillanat
Jól kezdtek Elek Gábor lányai, sikerült meglépniük 0-2-re, ám tartotta a lépést a spanyol alakulat Szucsánszkiékkal. És amilyen jól ment az első játékrész elején, annyira remek volt szinte végig a találkozón a ferencvárosiak teljesítménye. Még akkor is, ha kettővel meg tudott lépni negyed óra környékén a házigazda CB Mar Alicante. 8-6 után ugyanis tudott fordítani a Fradi, és a szünetre már hazai hátrány mellett mentek a csapatok. A második játékrészben Tomori érkezett a bal átlövő helyére, sorozatban négyszer mattolta Pradelt, ezzel pedig magabiztossá tette összesítésben a népligetiek előnyét. Negyed órával a vége előtt már kilenccel vezettek ugyanis Szucsánszkiék, aminek hatására az Alicante játékosainak arcán a zavarodottság és a reménytelenség kezdett megjelenni. És milyen jól látták a párharc végkimenetelét! Úgy hozta magabiztosan a találkozót - végül csak döntetlenre - az FTC Rail Cargo Hungaria, hogy Elek Gábor forgathatta játékosait, és mindenki pályára tudott lépni a Ferencváros csapatából.

1978 után újra
Éppen harminchárom éve annak, hogy egy Elek a KEK trófeát felemelhette a Ferencváros színeiben. Akkor Elek Gyula mutatta meg, a Ferencváros képes nemzetközi porondon is a csúcsra érni, 2011-ben pedig a fia, Elek Gábor bizonyította be, hogy ez a fiatal Ferencváros sokra hivatott még. Utoljára éppen öt éve, 2006-ban sikerült nemzetközi kupát nyernie a népligetiekenk, akkor az EHF-kupa végső diadalát tudhatta magáénak a Ferencváros. Második KEK sikerével pedig már 11 alkalommal került magyar együttes kezébe nemzetközi trófea. Elek Gábor tanítványai nem maradnak sokáig Spanyolországban, s erre nem a szerdai váci összecsapásuk motiválja a friss KEK-győzteseket: este tíz előtt nem sokkal érkezik meg a zöld-fehér hölgykoszorú a Ferihegyi reptérre, hogy a kiutazott 200 ferencvárosi szurkoló után az itthon maradottaknak is megmutassák az idei év legnagyobb sikerének számító serleget!



CB MAR ALICANTE - FTC RAIL CARGO HUNGARIA 23-23 (10-11)
Összesítésben: FTC - Alicante 57-52


FTC RAIL CARGO HUNGARIA: Szucsánszki 5 (4/3), Tomori 7, Szamoránsky P., 2, Kovacsicz 5, Trufán 2, Zácsik 1, Szarka 1. Szamoránsky A., Szádvári, Balogh, Bari Nagy, Németh Cs., Kapus: Pastrovics, Abramovics. Edző: Elek Gábor.


Emberhátrányok: 2 és 4 perc
Hétméteresek: 5/4 és 6/4.
Mérkőzés alakulása: 0-2, 4-4, 6-6, 8-6, 8-10, 10-11. II. félidő: 15-19, 17-21, 21-23, 23-23.